Wpis z mikrobloga

@Dawid7600: Kupowałem dwie kamery (co prawda G1WH) z GearBest i przyszły oryginalne. Myśle, że nie ma czego się obawiać.

Z drugiej strony jakoś niedługo będzie sj5000
  • Odpowiedz
@mikula: Jednak sj5000 trochę przeraża mnie ceną, bo 170$ to trochę dla mnie za dużo i szukam takiej kamerki na początek :) Jeszcze tak zapytam przy okazji... Ile szły Tobie paczki zazwyczaj z Gearbest? Jaką masz opinię o tym sklepie?
  • Odpowiedz
@Dawid7600: Wysyłają od 2 do 10 dni po zapłacie. Paczki szły dość szybko, myślę, że do miesiąca po zamówieniu dochodziły. Opinię mam bardzo dobrą. Kupowałem kamerę za $45 (z kuponem wyszło $40). Kamera miała lekki problem z dźwiękiem, więc napisałem do supportu. Dogadaliśmy się na wysyłkę kolejnej za $20 bez odsyłania tej uszkodzonej. Raczej nie ma na co narzekać.

Co do samego sj4000 to niedawno byłem na urlopie. Znajomy miał
  • Odpowiedz
@mikula: I do tego cena jest dobra, więc sam nie wiem czy skorzystać :) A ogólnie to jakie masz zdanie o tej kamerce? Warto kupować czy lepiej dołożyć i kupić GoPro (CHDHA-301) ?
  • Odpowiedz
@Dawid7600: Ja bym nie dorzucał do gopro. Zależy czego oczekujesz od kamery. Na urlopy calkowicie wystarczy. Dzisiaj oglądałem zdjęcia z innego wyjazdu i o ile filmy ze stoku w dzień wyglądają świetnie, to przy gorszym oświetleniu filmy wyglądają jak nagrywane budżetowym telefonem. Zdjęcia mnie jakoś też nie urzekły. To samo co z telefonu, wydaje mi się nawet, ze zdjęcia z sgs 4 (i innych tej klasy) wyglądają lepiej. Ale kupujesz
  • Odpowiedz
@dees-odsok: Właśnie nie widzę nigdzie napisu SJCAM. Nie jestem pewien. Chipset się zgadaza i wszystko inne. Ale samego napisu nie ma. To jest wersja bez wifi. Wersja z wifi kosztuje 100 - 110 usd. Zaleta wersji z wifi jest to, ze instalujesz aplikacje i mozesz nagrywać i robić zdjęcia sterując telefonem.
  • Odpowiedz
  • 0
@mikula: Ogólnie to ta kamerka najczęściej byłaby podpięta do kasku motocyklowego i właśnie się zastanawiam czy dała by radę z takimi filmikami :) spytałem się Gearbest czy to oryginał SJCAM, zobaczymy co odpiszą :)
  • Odpowiedz