Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: A tak naprawde chodzi o podwyższanie sobie uprawnień przez firme. Im mają wyższe uprawnienia tym mniejsza konkurencja i lepsze ceny za zlecenia.

Problem tego jest taki, że jak mnie zwolnią to stracą te uprawnienia. Więc moge robić co chce, ściemniać, śmieszkować na mirko itp. ;)

• Odpowiedz
@niewiemdlaczegoniemamnicka: Nie chcą.

W UK jest tak że na każdą spoine/pozycje/drut musi być certyfikat. Ja zdaje najczęściej bo nigdy nie miałem poprawki. Są tu tacy magicy co czasami tydzień się bawią z rurkami i nichuja. Więc najtaniej jest od razu mnie to dać.
  • Odpowiedz
@niewiemdlaczegoniemamnicka: Niby pytanie proste ale odpowiedź złożona.

Jak ja zaczynałem prace dla tej firmy to akurat podnosili się z dołka i wzięli zlecenia bardziej w stronę spawania poddozorowego.

Ludzie którzy sobie akurat nie dają rady w spawaniu np. Rur pod ultradźwięki to stara gwardia, niektórzy pracują 10 lat i
  • Odpowiedz
@SUQ-MADIQ: dawno nie pracowałem w Polsce, ale z tego co wiem to te 45-55 zł można dostać w grupie 8 i 10 (nierdzewna i duplex). Kumpel sprawa proszkowym w stoczni w spółce i ma 35zl ale nie wiem jaka forma zatrudnienia.
  • Odpowiedz
@deyna: Takie stawki są bo zaglądam na ogłoszenia.

Dodajmy że to są szczytowe ~ przeciętnie jest może 25tig i 18mig (bo zaraz pomyślą że kurs i wycieczka po merca do salonu)

Żeby taką stawkę dostać to minimum 6-8 lat
  • Odpowiedz