Wpis z mikrobloga

@shdw:

Nieużywane mięśnie zanikają a używane zostają, nawet w trudnych dla organizmu warunkach. W sumie logiczne :-)

Czytałem też kiedyś, że szybka utrata wagi na początku odchudzania pomaga utrzymać ją w późniejszym czasie. Czyli zaprzeczenie efektu jojo.

Linki lecą do odpowiedniego folderu :-) Dzięki.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti: dokladnie podsumowales tresc badan. Dodalbym jeszcze, ze VLCD nie spowalniaja metabolizmu, nie zmniejszaja wrazliwosci insulinowej oraz nie zwiekszaja znaczaco poziomu kortyzolu jak to mowi wiele osob.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti: owszem, z tym, ze IF nie opiera sie na tak wielkim deficycie, co wiele osob uwaza za zabojce metabolizmu i przyczyne w/w rzeczy.

@sayeret jasne, ze tak, ja poprostu lubie czytac i edukowac sie w swoich zainteresowaniach :)
  • Odpowiedz
  • 0
@berti: a co uwazasz na temat tego, ze zapewne przy tak niskiej ilosci kalorii, podaz mialka byla niska/bardzo niska, a mimo to spadek lbm byl prawie zaden? Czyzby bialko nie byly az tak potrzebne do utrzymania miesni (jak to zwyklo sie mawiac – protein is muscle sparing macronutrient), czy moze ilosc jaka jest potrzebna jest tak niska?
  • Odpowiedz
@berti: o "przeciętnej osobie" mówisz jako o osobie która ma siedzący tryb życia, nie ćwiczy etc., tak? czyli takie "urzędowe" zalecenia?
  • Odpowiedz
@berti: Niedługo pewnie przeprowadzę testy na sobie, tak z ciekawości, ciekawe jak będę się czuł i jak będą wyglądały treningi których mam przeważnie 6 w tygodniu.
  • Odpowiedz
@shdw: ja na końcówkach moich redukcji schodziłem nawet do 1500kcal (100kg chłop biczplis :-D) i najgorsze co obserwowałem to stagnacja (nie spadki) w wynikach siłowych i wydłużenie snu.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti: o panie, 1500kcal przy 100kg to juz konkret :D ja jestem dziwny, bo potrafie robic progress na deficycie. Ot dziwny ze mnie czlowiek.
  • Odpowiedz
@berti: @shdw: To sobie panowie pogadali. Również zapisuje linki i może zastosuję VLCD przy następnej redukcji, o której -póki co - nie chcę nawet myśleć.

To ja uważałem, że mam małą michę z tymi moimi 2,5 kcal a tu takie byki też tyle jedzą. Nie narzekam.
  • Odpowiedz