@pkh: Znam jednego goscia ktory od paru lat korzysta z tych ergo klawiatur od MS i baaaardzo sobie chwali. Pisze na tym naprawde szybko. Za kazdym razem jak siadam do jego maszyny to pisze jednym palcem bo tego nei ogarniam. Kwestia preferencji i przyzwyczajenia.
@pkh: ja mam taką i także sobie chwalę. Z minusów: długa spacja, nieprzystosowana do pisania polskich znaków (można się przyzwyczaić), jebitnie świecący plastik na którym znać wszystkie paluchy ( ͡°ʖ̯͡°) W porównaniu do klasycznego układu, na ergonomicznej naprawdę szybciej się pisze i mniej ręce bolą.
@msq: Zostały już z niej tylko ostatki na allegro ;) Zresztą z 4000 też nie ma super lekko bo już też ją wysłali na emeryturę. Ostatki magazynowe tylko zostały.
@aseeon: Mialem jeszcze przez chwile wireless comfort 5000 od MS ale raz ze gryzly mi sie stery z myszka od Logiteacha a dwa ze niektore klawisze po roku przestaly dzialac :)
@msq: no niestety ergonomic 4000 to też nie jest klawiatura na wiele wiele lat, nigdy nie używało mi się żadnej klawiatury lepiej, ale niestety 2,5 roku to jej średni termin przydatności do użycia i jakieś klawisze przestają stykać co jakiś czas. Wiadomo pewnie są szczęśliwsze egzemplarze, ale z mojego wywiadu środowiskowego 2-3 lata to wszystko na co sobie można z nią pozwolić.
@pkh: Znam jednego goscia ktory od paru lat korzysta z tych ergo klawiatur od MS i baaaardzo sobie chwali. Pisze na tym naprawde szybko. Za kazdym razem jak siadam do jego maszyny to pisze jednym palcem bo tego nei ogarniam. Kwestia preferencji i przyzwyczajenia.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_ZVQWOBikckkrySeo1KOohEfp293yqQnN.jpg
Pobierz@pkh: Mam. Korzystam. Polecam.
Ja sobie bardzo chwale swoj obecny zestaw od Logitecha - K350 (ergo ale nie tak bardzo wygieta jak ta od MS) i Performance MX
@msq: Zostały już z niej tylko ostatki na allegro ;) Zresztą z 4000 też nie ma super lekko bo już też ją wysłali na emeryturę. Ostatki magazynowe tylko zostały.
P.S. Właśnie mi się kończy moja, pierwszy klawisz