Wpis z mikrobloga

Mireczki, będę otwierał nowe konto w banku, jednak jestem w tej tematyce kompletnie zielony... Jakie oferty banków moglibyście polecieć? Czy ekonto mBank to dobry wybór? Są tam jakieś ograniczenia, czy działa to jak zwykłe konto osobiste w każdym innym banku? Slogany krzyczą "Założenie, prowadzenie i karta za darmo!" To za co tam się płaci? Przelewy krajowe i zagraniczne są za darmo, kupa powszechnych bankomatów również... Gdzieś musi być jakiś haczyk.

A może jakies inne konto? Z góry dzięki za odpowiedzi! :)

#banki #pieniadze #mbank
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@themindcrusherHS: mbank? podobno wszystko za darmo

mam konto darmowe w PKO BP ale "darmowe" jest jedynie przy w pływach minimum tysiąc złotych i nie pobierają mi opłaty za karte jeśli zapłacę kartą w ciągu miesiąca za minimum 300zł, jeśli tego nie zrobie to opłata 5zł/miesiąc

wiec moze jest podobnie w mbanku ;p
  • Odpowiedz
W PKO BP jest już nowe konto za zero od listopada, wystarczy aktywnie korzystać z karty, ale jak masz mniej niż 26 latek to zdecydowanie polecam opcję „dla młodych” – bedziesz miał wszystkie bankomaty za free, a za konto i kartę nie będziesz płacisz jeśli 5 transakcji zrobisz w miesiącu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bderleta: Nie używałem od początku roku i narosła mi znów kupa odsetek za 2 karty. Ostatnimi czasy rzadko korzystam z karty, głównie transakcje gotówkowe na koncie nie trzymam, a w necie paypal, lecz jednak czasem potrzeba, więc bardzo nie w smak mi za każdym razem regulować 30-50zł jak nagle będzie trzeba z konta skorzystać. Szukam dlatego czegoś z darmowym prowadzeniem i kartą. :)
  • Odpowiedz
@themindcrusherHS: no to faktycznie średnio. Jak nie potrzebujesz oddziałów to sprawdź Inteligo – kumpel ma i sobie chwali. Mówił, że zrezygnował on z karty od razu, a jak potrzebuje coś wypłacić z bankomatu to korzysta z takiej pkowskiej apki na telefon - przy mnie raz wypłacał w sieci euronet a innym razem w bankomacie pko i twierdzi, ze nic nie płaci za to.
  • Odpowiedz
@themindcrusherHS, tez sie rozgladalem za tym, ale w mbanku musisz zrobic platnosci karta na iles tam kasy zeby to bylo rzeczywiscie za darmo. Osobiscie mam w pkobp i nie narzekam. Ba, jesli chodzi o konto dla mlodych to nawet polecam. :)
  • Odpowiedz