Aktywne Wpisy

Bunch +54
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
stanley___ +2
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

@ibilon: ???
P.S. wolisz, żeby przeciwnicy demokracji zrobili zbrojne powstanie i siłowo przejeli władzę?
Uważam demokrację za ustrój głupi ponieważ oparty jest na marketingu politycznym. Mimo to głosuję, ponieważ jest to jedyny sposób, żeby ten ustrój poprawić. Oprócz ideałów trzeba również brać pod uwagę realia.
@ibilon: Brednie.
@franekfm:
@gandhi: Dokładnie o tym mówiłem. Nagle jakby nie tylko zapomnieli o wszystkich doniesieniach z poprzednich wyborów, a nawet oślepli i nie zauważyli tych z obecnych.
Ja na stronie głównej Wykopu widzę co najmniej 6 znalezisk o fałszerstwach, nie wiem jak wy.
@ibilon: wrong, na każdego cwaniaka jest silniejszy
@franekfm: Czyli demokrację może pokonać tylko jeszcze silniejsza demokracja? A jak to się ma do obalenia demokracji?
P.S. ja nie jestem przeciwnikiem demokracji at all, jestem przeciwnikiem obecnego systemu, który z demokracją niewiele ma Wspólnego. Jestem też przeciwnikiem demokracji bezpośredniej.
Demokracja ma prawo bytu tylko na skalę mikro i państwo ma sens tylko, jeśli jest to federacja wielu małych autonomicznych okręgów demokratycznych.
Ponownie, byt określa świadomość.
@ibilon: nieprawda, ja jestem zwolennikiem republiki, to że pewne wybory dokonywane są demokratycznie to wcale nie znaczy, że jestem za demokracją.
ustrój państwa o nazwie "demokracja" to zło.
Demokracja może być jedynie narzędziem pomocniczym ale nigdy nadrzędnym.