Wpis z mikrobloga

@Marmite: Servo jest pisane w Rust. Jednakże z tego co czytałem to na razie Servo będzie tylko na mobilnych wersjach. Na desktopy może w ogóle nie wyjść.
  • Odpowiedz
@P0lip: Dzięki ;) W każdym razie nie rozumiem o co był ten hype skoro to wszystko już było wcześniej dostępne z tego co piszesz :|
  • Odpowiedz
Samsung finansuje Servo, więc głównie o mobilne tu chodzi.

@P0lip: Szkoda, napaliłem się trochę na to jak po przeczytaniu wzmianki o Servo przeszedłem do czytania dokumentacji Rusta ( ͡° ʖ̯ ͡°) a to Electrolysis czym jest?
  • Odpowiedz
@Marmite: The goal of the Electrolysis project ("e10s" for short) is to run web content in a separate process from Firefox itself.

Electrolysis był już dostępny w Nightly, ale musiałem go ręcznie włączać. Teraz w Nightly jest domyślnie włączony, a w devie ta funkcja weszła do obiegu.

Być może, że Servo będzie w przyszłości na Desktopach, ale na razie mobilne głównie. Poza tym Servo dopiero acid2 przechodzi w 100% a
  • Odpowiedz
@P0lip: No cóż, czekam z niecierpliwością. Jak tylko zobaczyłem Rusta po raz pierwszy, pomyślałem "koham cie rust, pisz ze mno programy" i miałem nadzieję dostać w ręce coś faktycznie w nim napisanego, żeby zobaczyć jak sobie radzi.
  • Odpowiedz