Aktywne Wpisy
TopowyJanusz +9
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz
MistrzKowalski +41

Panowie, sprawa jest. Nie orientuję się za bardzo w passengerze zintegrowanym z nginxem. Nginx szuka mi zawsze w złym miejscu index.html. Zwraca mi taki error.
"/home/konrad/public/index.html" is not found (20: Not a directory), client: 127.0.0.1, server: , request: "GET / HTTP/1.1", host: "localhost:3000"
W konfigu ustawiłem to tak
server {
listen 3000;
servername localhost;
root /home/konrad/Dokumenty/RailsApp/public/;
passenger_enabled on;
}
Wiecie może jak to skonfigurować, by udało mi się na tym odpalić Railsy 3 i 4?
Edit: w ogóle pierwszy raz nginxa mam zainstalowanego i nie ogarniam w którym miejscu configu ustawiam root directory jakieś.
wrzuć na jakiegoś pastebina cały nginx.conf.
wersja 4.0.53
a swoją drogą - to:
http://stackoverflow.com/questions/12658498/dreamhost-standalone-passenger-with-capistrano-not-recognizing-current-public-we
wygląda dokładnie jak Twój kłopot.
ogólnie passengera standalone to odradzam, trochę się to mija z celem. albo przez nginxa już tak normalnie (ale teraz i tak się raczej od tego odchodzi tak jak patrzę), albo jakiś inny serwer: do deweloperki to webrick/mongrel/thin, produkcyjnie teraz unicorn jest chyba na czasie.
A w ogóle '/' to publicu w polu root to celowy jest?
@EssePL:
U mnie w robocie pasenger/nginx
Mój plik konfiguracyjny twierdzi inaczej :)
Z tego co kojarzę, to zawsze używałem bez '/' na końcu. Ale nie wiem, czy to cokolwiek zmienia - możliwe, że to jest to samo.
Nie twierdzę, że to błąd. Zaciekawiło mnie to tylko :)