Aktywne Wpisy

cheture +17
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +134
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Panowie, sprawa jest. Nie orientuję się za bardzo w passengerze zintegrowanym z nginxem. Nginx szuka mi zawsze w złym miejscu index.html. Zwraca mi taki error.
"/home/konrad/public/index.html" is not found (20: Not a directory), client: 127.0.0.1, server: , request: "GET / HTTP/1.1", host: "localhost:3000"
W konfigu ustawiłem to tak
server {
listen 3000;
servername localhost;
root /home/konrad/Dokumenty/RailsApp/public/;
passenger_enabled on;
}
Wiecie może jak to skonfigurować, by udało mi się na tym odpalić Railsy 3 i 4?
Edit: w ogóle pierwszy raz nginxa mam zainstalowanego i nie ogarniam w którym miejscu configu ustawiam root directory jakieś.
wrzuć na jakiegoś pastebina cały nginx.conf.
wersja 4.0.53
a swoją drogą - to:
http://stackoverflow.com/questions/12658498/dreamhost-standalone-passenger-with-capistrano-not-recognizing-current-public-we
wygląda dokładnie jak Twój kłopot.
ogólnie passengera standalone to odradzam, trochę się to mija z celem. albo przez nginxa już tak normalnie (ale teraz i tak się raczej od tego odchodzi tak jak patrzę), albo jakiś inny serwer: do deweloperki to webrick/mongrel/thin, produkcyjnie teraz unicorn jest chyba na czasie.
A w ogóle '/' to publicu w polu root to celowy jest?
@EssePL:
U mnie w robocie pasenger/nginx
Mój plik konfiguracyjny twierdzi inaczej :)
Z tego co kojarzę, to zawsze używałem bez '/' na końcu. Ale nie wiem, czy to cokolwiek zmienia - możliwe, że to jest to samo.
Nie twierdzę, że to błąd. Zaciekawiło mnie to tylko :)