Prezentuję moje dwa ulubione sosiki do pieczonych warzyw. Jeden to wegański majonez sezamowy (moja zweganizowana wersja majonezu z tego przepisu FoodEmperora), drugi to domowy keczup na bazie cukinii.
1. Majo sezamowy:
5 łyżek sojonezu lub innego wegańskiego majo
2 łyżki oliwy
2 łyżki oleju sezamowego
1,5 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
taka sama objętość świeżego imbiru, co czosnku
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka octu (u mnie jabłkowy, można
1. Majo sezamowy:
5 łyżek sojonezu lub innego wegańskiego majo
2 łyżki oliwy
2 łyżki oleju sezamowego
1,5 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
taka sama objętość świeżego imbiru, co czosnku
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka octu (u mnie jabłkowy, można
źródło: comment_eNj5fpVDY6nO1vcNJbV1Xfr63xCmApgG.jpg
Pobierz





@Takiseprzecietniak: ( ͡° ͜ʖ ͡°)