@Seacrest9: Jakby Ci się skończyła taśma, zagadaj do @skrytek, starego, taśmowego wygi, on powinien mieć jej trochę. Tyle, że on raczej w szarej pakowej gustuje.
@Uspavanka: @htsz_: @krzeselko: Wasze też wychodzą takie ciężkie? Mój pszenny z 750ki na zakwasie jest wielkości standardowego, 500 gramowego bochenka a waży 1kg
Upiekłem pierwszy chleb bez użycia formy. Mąka pszenna 650, zakwas żytni, 80% hydracji. Niestety popękał od spodu ale nie wiem do końca dlaczego. Swoją drogą każdy chleb bezforemkowy który robiłem (poprzednie próby lądowały ostatecznie w foremce) rozlewał się po wyłożeniu go z koszyka na blachę, nie trzymając formy. Sądziłem, że to przez domieszkę mąki razowej ale przy czystej 650-ce działo się to samo, dlatego uformowałem go ponownie (stąd mąka znajdująca się pod
Czy podroz w Matizie 400 km w 5 osob + bagaznik dachowy to dobry pomysl? XDD Mam samochod od kilku miesiecy tylko, ale nie ma jak dojechac w Bieszczady z ziomkami, a tylko ja mam samochod i jest nim Matizek XDD #pytanie #motoryzacja (przepraszam XDD)
Na luzie. Ja swojego próbuje uśmiercić od kilku lat ale bezskutecznie. Po atostradzie leciałem nie raz 140 kilkugodzinne trasy, chwilami nawet 160 z górki, tylko nieobładowanym. Przez rok jeździł w trasy po 600-700km co dwa tygodnie z trojgiem pasażerów. W 4 osoby z bagażem kempingowym wjeżdżaliśmy pod kamieniste syromizny w miejscach gdzie nietórzy odpuszczali w trosce o swoje auta. Ze środka Polski nie pojechał tylko na wschodnie granice. Kilka razy jeździł po
@tptak: od jakiegoś tygodnia, ostatnio dokarmiany wczoraj popołudniu, wali acetonem, można go takiego głodnego wstawić do lodówki? Zależy mi tylko na tym by zakwas sobie działał jak najlepiej