kusprzyk via Wykop Mobilny (Android)
#piwowarstwo
Mirki czy jest się czym stresować czy jeszcze nie koniecznie? Skoki temperatury trochę były i trochę nisko na początku ale do tej pory warki po 4 dniach już były na płasko a ta nie może dojść. Idzie jeszcze na cichą z chmieleniem.
Czytałem o jakichś bakteriach które potrafią zjesc wszystkie cukry do zera ale chyba za wcześnie żeby o tym myśleć? Tutaj drożdże mg m36 teoretycznie do 78% odfermentowania. Rehydratyzowane oczywiście,
Mirki czy jest się czym stresować czy jeszcze nie koniecznie? Skoki temperatury trochę były i trochę nisko na początku ale do tej pory warki po 4 dniach już były na płasko a ta nie może dojść. Idzie jeszcze na cichą z chmieleniem.
Czytałem o jakichś bakteriach które potrafią zjesc wszystkie cukry do zera ale chyba za wcześnie żeby o tym myśleć? Tutaj drożdże mg m36 teoretycznie do 78% odfermentowania. Rehydratyzowane oczywiście,












#bialystok