Chleb podstawowy pszenny biały, mieszany z razowym
bochenek 800-900 g, skórka ustawiona na ciemną
Składniki na automat do wypieku:
• mąka "650" 450 g
• mąka "2000" 100 g
• 1 1/2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka cukru
• 22 g drożdży świeżych
• 320 ml wody w temp. pokojowej
• 3-4 łyżki oleju
Kolejność dodawania składników do automatu:
olej > woda > > sól > cukier > mąka "650" > mąka
bochenek 800-900 g, skórka ustawiona na ciemną
Składniki na automat do wypieku:
• mąka "650" 450 g
• mąka "2000" 100 g
• 1 1/2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka cukru
• 22 g drożdży świeżych
• 320 ml wody w temp. pokojowej
• 3-4 łyżki oleju
Kolejność dodawania składników do automatu:
olej > woda > > sól > cukier > mąka "650" > mąka
#bieganie #postanowienianoworoczne # ##!$%@?