Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z przepisem na słowackie hamburgery - cygańską pieczeń / ciganska pecienke. Jest to danie niezwykle proste, sprzedawane zazwyczaj na jarmarkach bożonarodzeniowych w okresie świąt.
Cygańska pieczeń jest mega łatwa w przygotowaniu i praktycznie nie da się jej zepsuć. Mimo prostoty jest bardzo dobra i świetnie smakuje nie tylko podczas jarmarku bożonarodzeniowego ale również w domu - tam nawet bardziej bo zazwyczaj składniki są lepszej jakości ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ważnym elementem dania jest marynowanie, które powinno trwać przynajmniej 5-6 godzin - nie pomijajcie go bo w dużej mierze decyduje ono o finalnym smaku. Jeśli zaczniecie wkrótce możecie zjeść je już na dzisiejszą kolację lub zostawić mięso w marynacie i przyrządzić je jutro.
Jak co tydzień czekam na zdjęcia i informacje od Was czy smakowało ;) Piszcie do mnie PW lub wrzucajcie zdjęcia na mirkoblog pod tagiem gotujzwykopem (oznaczajcie mnie) Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę
Cygańska pieczeń jest mega łatwa w przygotowaniu i praktycznie nie da się jej zepsuć. Mimo prostoty jest bardzo dobra i świetnie smakuje nie tylko podczas jarmarku bożonarodzeniowego ale również w domu - tam nawet bardziej bo zazwyczaj składniki są lepszej jakości ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ważnym elementem dania jest marynowanie, które powinno trwać przynajmniej 5-6 godzin - nie pomijajcie go bo w dużej mierze decyduje ono o finalnym smaku. Jeśli zaczniecie wkrótce możecie zjeść je już na dzisiejszą kolację lub zostawić mięso w marynacie i przyrządzić je jutro.
Jak co tydzień czekam na zdjęcia i informacje od Was czy smakowało ;) Piszcie do mnie PW lub wrzucajcie zdjęcia na mirkoblog pod tagiem gotujzwykopem (oznaczajcie mnie) Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę
#heheszki #f1
@sunlifter: na big maci