Aktywne Wpisy
wilkCaly +296
No cześć Mirki, mam sąsiadów Azjatów i zaraz mnie coś strzeli. Zwracałem im już uwagę że motorycznie zaśmiecają korytarz ale jak krew w piach. Jak dzwoni do nich ochrona to nie otwierają. Cała klatka jednak jak na załączonym obrazku. Stoją rowery, buty, wózki, zabawki.... Myślałem nawet żeby im nasrać do tych butów ale pomyślałem, że zapytam was o jakieś rady... Co z tym zrobić?
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
Kolorowezworki +80
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
Cygańska pieczeń jest mega łatwa w przygotowaniu i praktycznie nie da się jej zepsuć. Mimo prostoty jest bardzo dobra i świetnie smakuje nie tylko podczas jarmarku bożonarodzeniowego ale również w domu - tam nawet bardziej bo zazwyczaj składniki są lepszej jakości ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ważnym elementem dania jest marynowanie, które powinno trwać przynajmniej 5-6 godzin - nie pomijajcie go bo w dużej mierze decyduje ono o finalnym smaku. Jeśli zaczniecie wkrótce możecie zjeść je już na dzisiejszą kolację lub zostawić mięso w marynacie i przyrządzić je jutro.
Jak co tydzień czekam na zdjęcia i informacje od Was czy smakowało ;) Piszcie do mnie PW lub wrzucajcie zdjęcia na mirkoblog pod tagiem gotujzwykopem (oznaczajcie mnie) Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Dziś w nocy po przejechaniu 3100 km (nigdy jeszcze nie robiłem tak długiej trasy) wróciłem z Hiszpanii. Mam głowę pełną pomysłów na nowe przepisy, którymi mam nadzieję Was zaskoczę, a które przypadną Wam do gustu.
Zastanawiam się, czy interesujące byłby dla Was również lokalne drinki, które można przygotować z dostępnych w Polsce składników? Jakiś czas temu były nawet brane pod uwagę przy głosowaniu (w kontekście włoskich drinków). Zbliża się lato, a kilka ciekawych orzeźwiających pozycji, którymi moglibyście zaskoczyć np. gości podczas grilla znam :)
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...