Wywiad z właścicielami otwartej restauracji. "Zamkniemy się tylko wtedy,...
Wywiad z właścicielami otwartej pomimo obostrzeń restauracji Oliwa i ogień 2.0 we Wrocławiu. O problemach, kontrolach, przyjaznych gościach.
z- 3
- #
- #
- #
- #
- #
Wywiad z właścicielami otwartej pomimo obostrzeń restauracji Oliwa i ogień 2.0 we Wrocławiu. O problemach, kontrolach, przyjaznych gościach.
zStrajk części nauczycieli kolejny raz potwierdził, że większość polskiego społeczeństwa ma jakiś problem z nauczycielami, tylko nie wiadomo dlaczego.
zCzy wrocławski Jarmark Bożonarodzeniowy w obecnym kształcie ma sens? Co można zmienić, żeby promować Dolny Śląsk? I w końcu dlaczego miasto oddaje teren Rynku pod Jarmark na ponad miesiąc za darmo?
zKilka osobistych słów na temat Anthony’ego Bourdaina
zudostępnień Pamiętam opowieści mojego ojca, który wraz z dziadkami przesiadywał całe lato na wrocławskich wałach przy Kromera. Fakt, że było to zaraz po wojnie, a pływanie w Odrze było czymś zupełnie normalnym, ale obecny fenomen miejskiego plażowania to w pewnym sensie kontynuacja tychże...
zudostępnień Sięgająca kilkudziesięciu metrów codzienna kolejka do Polish Lodów już chyba na zawsze pozostanie symbolem nieopierzonej, galopującej i znajdującej się w ogromnym boomie gastronomii w stolicy Dolnego Śląska w okolicach 2015 roku. Kolejka, która dorobiła się własnego fanpage na...
zudostępnień Po opublikowaniu rankingu wrocławskich pączków ad 2018 pod wpisem pojawiło się sporo komentarzy dotyczących ceny. Jak to możliwe, żeby pączek kosztował 3 zł, 3,50 zł, a nie daj boże 5 zł. Toż to szaleństwo, głupota i naciąganie biednych Polaków. Śpieszę z wytłumaczeniem – tak...
zKtóre pączki najlepsze we Wrocławiu?
zudostępnień W tamtym roku nie spałem przez trzy dni, wystawiając aukcje w akcji WROCŁAWSKA GASTRONOMIA DLA WOŚP. Tym razem udało się zamknąć w siedmiu, więc już boję się o to, co może wydarzyć się za kolejnych dwanaście miesięcy, ponieważ akcja zaczyna nabierać tempa z roku na rok, a to...
z1 Jakiś czas temu zrobiło się głośno o uczonych z Politechniki Warszawskiej, którzy opracowali projekt maszyny wydającej gorące kebaby oraz wprowadzili go w życie. Ich koledzy z Politechniki we Wrocławiu nie chcą być gorsi i [...]
zudostępnień Jedni mówią, że najlepsze pomysły rodzą się w snach, inni obstają przy prysznicu, a większość mówi o odpowiednich momentach, w których dobre pomysły są potrzebne. W tym wypadku idea powstała… przy piwie. Siedzieliśmy z Krystianem Skwierzem, moim gastronockowym partnerem, w...
zudostępnień W poprzednim roku początek wrocławskiego Jarmarku Kiczu miał swój początek 18 listopada, jeszcze w 2011 był to 25 listopada, tym razem ruszył już 17 dzień miesiąca, a to pokazuje, że pewnie szybciej, niż później, a więc za lat kilka, pojawi się możliwość, aby z Marszu...
zWykop.pl