@Karoleer: To nie im wywalili szybę, tylko w kebabie na Prusa, który do tej pory stoi zmaknięty. Natomiast w Sultanie chyba nie ma momentu, kiedy nie byłoby kolejki.
@starszy_brat: Z jedzeniowych tematów, to warto przejść się na ul. Włodkowica - osiem misek, VaffaNapoli, Sushi Corner, na Rynku Taszka, Shrimp House i Umami, na Grunwaldzie kawa i śniadanie w kontakcie.
#jedzenie71 #wroclaw Gdyby ktoś chciał dobrze, domowo zjeść to polecam Wroclov na Wąskiej 5. Wszystko robią na miejscu, bardzo świeże. Polecam kołduny - idealnie pieprzny farsz, robione na miejscu. Obsługa bardzo miła i otwarta na potrzeby klientów. Przy zamówieniu dania obiadowego spora porcja. Jedyny minus - brak choćby piwa w karcie.
Browar Fortuna wypuścił barleywine – ten bardzo ciekawy news zaskoczył chyba wszystkich beer geeków. Co ciekawe, jest to chmielony na zimno amerykański wariant tego stylu. Tym samym seria Komes to już całkiem pokaźna kolekcja mocarzy – mamy w niej przecież mocne piwa zarówno o rodowodzie belgijskim, jak również portery bałtyckie w trzech wersjach oraz risa.
Hejt nie hejt, tym razem #grubyzwpk ma rację - to co się dzieje ostatnio na tych "zlotach", to jest jakaś kompletna kalarepa. Odwiedzam te imprezy dość regularnie, staram się zawsze czegoś nowego próbować i w tym roku może ze trzy miały dla mnie sens - HulThai, Gastruś i Bao. Reszta powinna wylądować na parkingach pod marketami i kurczaki z rożna serwować, bo tylko do tego się nadają.
@Iudex: 18 zł w lokalu to wersja większa. Podnieśli cenę z 9 zł na 12 zł, ale powiedzmy sobie szczerze - to dalej niezła cena. Połowa gastronomii wkurzała się wręcz na miski, że sprzedają swój specjał tak tanio. Co do cen, to kwestia sporna, bo jeśli ktoś robi coś naprawdę zajebistego, czego przygotowanie zajmuje mnóstwo czasu, to jest to uzasadnione, o ile oczywiście idzie za tym jeszcze smak. Koszty czasami są
@top_czipsy: Nie broni, tylko pisze fakty. Jeśli przyjechało po 2 h, to dupa i tyle, zawalone zamówienie. Natomiast warto czytać ze zrozumieniem - 30 minut od odebrania z restauracji. Jeśli to nie było 55 minut, to dupa
@FotDK: W to już nie wnikam, ale tu pokutuje trochę fakt, że tego typu prace w Polsce często są traktowane jako drugiego sortu, czego nie do końca rozumiem. Praca jak praca, zwłaszcza jeśli pozwala zarobić uczciwie. Podobnie rzecz ma się z barmanami czy kelnerami - na świecie normą jest, że cenieni są doświadczeni, czasami wiekowi, u nas utarło się, że to robota dla studenciaków, żeby wyszarpać jakiś grosz i starsi są
@FotDK: Tak, dokładnie, bo dokładnie tylko ja wiem jak bardzo odrealnione są pewne zarzuty względem mojej osoby. Ale spoko, dużo mam z tego radochy, kiedy inni liczą moje pieniądze, których nie mam. Naprawdę, to jedna z lepszych rzeczy, jakie mi się ostatnio trafiły:)
@FotDK: Ale właśnie chodzi o kasę, bo 90% osób tutaj myśli, że ja biorę kasę od restauracji, a tego nie robię. Na blogu komerycjnie i finansowo współpracuję z różnymi markami, i owszem, ale nie widzę w tym żadnego problemu dopóki nie oszukuję czytelników. I to właśnie zarzuty o sprzedawanie się, płatne relacje z Pasibusa, itd. są najbardziej wkurzające. Ale jesli nie rozumiem, to wytłumacz, bo naprawdę nie kumam.
@FotDK: Już kiedyś to tutaj tłumaczyłem i podałem Wam statystykę - 3 wpisy o Pasibusie w rok - nie na blogu, a na FB, to dużo? Dwa o ośmiu miskach? Nie pamiętam już kogo tam jeszcze wymieniacie. Ja wymagam minimum realnego podejścia do sprawy i uczciwości, a nie wrzucania spreparowanych komentarzy z moim udziałem, jak wczoraj jakiś gość. To są zagrywki rodem z przedszkola. Nazywanie grubasem? Phii, nigdy nie mam lepszego
@FotDK: a mnie nie, bo nie można dać sobie wejść na głowę. To się nazywa dyskusja, tylko szkoda, ze jedna strona daje argumenty, a druga rzuca oskarżenia bez pokrycia
Dobry lokal na chrzciny we Wrocławiu? Najlepiej Ołbin/Nadodrze/Plac Grunwaldzki. Potrzebna mi salka albo jakaś odgrodzona część na 15-20 osób, solidna polska kuchnia, tylko bez dziadowania. Cena jest drugorzędna, ale wiadomo, na koniec też będzie miała znaczenie.
@Iudex: Odpuść sobie Plazę, chyba, że lubicie jeść z proszku. Mógłbyś ewentualnie zagadać do Gluten Appetit czy byliby w stanie wydzielić kawałek sali, bo jedzenie mają pierwsza klasa.
@goomba-pl: Odezwij się bezpośrednio do browarów wrocławskich, tak będzie najtaniej zapewne i najszybciej. Z czeskimi piwami uderz do Drink Hali lub Piwnicy.
@PszczolkaFajaa: O mój wizerunek nie musisz się bać, natomiast muszę Wam bardzo podziękować, że tak skutecznie poszerzacie grono odbiorców tej akcji. Naprawdę, nieopisane dzięki!
Ale kto ma? Kilka osób z Wykopu? Wiesz, w każdym społeczeństwie jest pewien odsetek ludzi myślących w oderwaniu od wszelkiej rzeczywistości. Ja nauczyłem się z nich śmiać
#wroclaw #jedzenie71 #studbaza
źródło: comment_X9v8aLYmpFl17ovVdwGDpeKaV0b4FqDo.jpg
PobierzNatomiast w Sultanie chyba nie ma momentu, kiedy nie byłoby kolejki.