Przed szczytem w Paryżu - o tym ile trzeba przyciąć emisje CO2, żeby zatrzymać ocieplenie na mniej szkodliwym poziomie 2°C. Z powodu braku działańjesteśmy obecnie w nieciekawej sytuacji - uniknięcie ocieplenia o 2°C zdaje się bardzo trudne. A z każdym dodatkowym stopniem - koszty rosną lawinowo.
#nauka #liganauki #ligamozgow #gruparatowaniapoziomu










Teza artykułu nie jest zbyt intuicyjna. I właśnie dlatego warto przeczytać. Na tyle wartościowe, że przetłumaczyłem całość (komentarze). Zgadzam się z tezą autorki, że przepaść między rzeczywistością produkcji żywności a wiedzą konsumentów jest dużym problemem. Ten tekst ma zasypać ją choć trochę.
Przy okazji świetny materiał o nowoczesnym rolnictwie. Spadek zatrudnienia w tej branży jest tak wielki, że mało kto ma bezpośredni związek z produkcją jedzenia - a
źródło: comment_njbuacxfUOgQ0mK6XgN46HNBchP1NtbV.jpg
Pobierz