Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
- blue_frog
- tomekb1999
- RobinSchudl
- lycaon_pictus
- gurken
- +39 innych
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
@legion84: ważne też jest żeby przed włożeniem do lodówki zrobic z ciasta kule. Po tych 24h jak wyciągniesz z lodówki i będziesz dzielił na kulki to już nie ugniatasz ciasta, sposób robienia kulek też jest ważny Obczaj sobie filmiki vito locapelli na YouTube 8:58 https://youtu.be/u7Hd6ZzKgBM
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
@legion84: 750g maki caputo pizzeria, 475 ml zimnej wody, 1g drożdży. Po wyrobieniu ciasta 2h w temperaturze pokojowej. Później lodówka 24h 5 stopni, następnie formujesz kulki (ok 240-250g) i ponownie do lodówki na 38h. Później 4h temperatura pokojowa i do piekarnika.
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
@banjo: na allegro kupowałem
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
@sledzpobialostocku: zwykły piekarnik amica 250 stopni + kamień
Jasik123 via Wykop Mobilny (Android)
@RobinSchudl: Nitki chilli
Koniec pierzenia się z pelletem do #ooni
Mam nadzieje ze instalacja wytrzyma XD
#pizza #gotowanie #effeuno #jedzenie #gotujzwykopem