@Fichtner: i zapewne aby pójść ta asfaltowa droga i zejście nią niezbędne mi byłyby jeszcze kijki, najlepsze obowie trekkingowe, specjalistyczny plecak z całym wyposażeniem. Są ludzie którzy idą tam właśnie tą oto asfaltówką i tacy którzy biorą ze sobą profesjonalny sprzęt i idą specjalnymi wyznaczonymi szlakami. Ludzi z wózkiem lub spacerówka tez skrytykujesz? A pełno tam takich. :)
@radziej: Giewont a Morskie Oko to duuuuuuuza różnica. Ale Ok myśl sobie po swojemu. Na Giewont się nie wybrałam nigdy i jakoś nigdy nie zamierzam. Chcesz to się upieraj. Ja nie uważam abym takiego ekwipunku potrzebowała idąc ta trasa która szlam.
TOM JUED jedyna zupa która nie była pikantna :) i nie wypalała ryja :)
Mirki które lecą do #tajlandia zapamiętajcie to "maj pet"- mówiąc to przy zamówieniu jedzenia będzie ono z pewnością mniej pikantne niż normalnie :) Jem ostro, ale ich poziom ostrości jest zdecydowanie za wysoki :D #gotujzwykopem #podroze #podrozujzwykopem
@trololo55: jako przewodnika polecam Pawła Szozdę :) tego który napisał przewodnik po Sri Lance, razem z Aneta Zarańską prowadzą prywatne zwiedzanie :)
Jakiś mirek przebywa może teraz na #phiphi #tajlandia? Zgubiłem karte debetową i potrzebuję wypłaty z bamkomatu wzamian za przelew z apki mobilnej (╯︵╰,)
Galeria zdjęć - Wyspy Phi Phi – grupa wysp, należących do Tajlandii, położona między wyspą Phuket a stałym lądem. Wchodzą w skład prowincji Krabi. Największą i jedyną stale zamieszkaną wyspą jest Ko Phi Phi Don.
Cześć Mireczki i Mirabelki. Chce pojechać do Tajlandii na 1-2 tygodnie z dziewczyną na wakacje. (Wrzesień-Październik)
Ona jest Szwedką i mówi że nie potrzebuje wizy, a ja nie jestem pewny - nie mam obywatelstwa Szwedzkiego więc zapytam was, Polacy potrzebują wizy do #tajlandia czy nie?
Pierwszy raz bawię się w to halloween. Pierwotnie duch miał zawisnąć nad garażem, jednakże obawiam się ze ludzie mogliby nie skumać żartu. Takim oto sposobem powstał Joseph :) #halloween #halloweendekoracje #dekoracje #duch #heheszki
Blue (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe). Smażymy w temperaturze ok. 38 st. C. To wysmażenie można wykonać tylko na patelni, podsmażając steka dwa/trzy razy i w przerwach odstawiając go w ciepłe miejsce by białko się nie ścinało, a mięso nabierało temperatury.
Bez termometru kucharskiego możemy określić stopień wysmażenia mięsa na podstawie jego miękkości i sprężystości… Blue - (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w