@wladmar: Jestem bardzo zadowolony. Karu 12 może być opalany drewnem albo gazem. Wygodniejszy w użyciu jest gaz: podpinasz, odpalasz i robisz pizzę. Przy drewnie to jest trochę zabawy, trzeba pilnować temperatury, dorzucać często drewna, ale ma to swój urok ( ͡°͜ʖ͡°).
Pizza piecze się około 60-90s.
Według mnie różnica jest bardzo duża. Długo piekłem na normalnym piekarniku. Pizza wychodzi zdecydowanie inna. Obstawiam, że to przez
@Aragon368: tak, na kamieniu. Piekę w maksymalnej temperaturze pieca, tj. troche więcej niż 250, 2 stopniowe pieczenie. Najpierw sam placek z sosem pomidorowym, później wyciagam spód z piekarnika, daję dodatki i znowu do piekarnika. Sos pomidorowy to pomidory z puszki ( całe, z mutti), oliwa z oliwek, sól i bazylią.
@Cernel: na starter pizzy poszedł 2.5 grama drożdży. Potem 1h w temperaturze pokojowej, później 16h w lodówce. Następnie, reszta mąki, wyrabianie i 2h rośnięcia.
#pokazkota #koty