Składniki:
- 1 kg dyni
- chilli (połowa małej papryczki)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz i rozmaryn do smaku
Przepis:
Dynię obierz i pokrój w kostkę. Następnie podsmaż na patelni, aż zmięknie. Dodaj posiekaną paprykę i czosnek oraz przyprawy. Całość duś przez 10 minut do momentu, aż dynia będzie się łatwo rozgniatać.
Całość
Składniki:
- 4 średnie pstrągi
- 3 L zimnej wody
- 140 g soli
- 100 g cukru
- 20 g kopru suszonego
- 5 g pieprzu
Niezbędnik:
- wędzarnia balkonowa
- słój 5 L
- ostra przyprawa do ryb BROWIN (pieprz cayenne, pieprz czarny, papryka słodka, gorczyca, tymianek, imbir, liść laurowy)
Przepis:
Do wody dodajemy: sól, cukier, suszony koper i pieprz. Pstrągi dokładnie myjemy i
źródło: comment_Z3NgFZOx5DAk3yCsYCkgMRWhumvZj40P.jpg
Pobierzhttp://ryby.wwf.pl/makrela-atlantycka/
źródło: comment_kmgmG36cvwnoOXKo4UDXzSg8TijLch6D.jpg
Pobierz