Czym jest krakowski kebab, a czym turecki kebap?
Polską ofertę kulinarną zdominowały różnej maści mięsno-kapuściane kebaby. W Krakowie to już niemalże regionalne danie. Wystarczy spojrzeć na ul. Floriańską - sklepy z obuwiem, diamentami i alkoholem przeplatane są wejściami do klubów i... właśnie kebabiarniami. Ale co...
r0s4mathew z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 177
Komentarze (177)
najlepsze
Z pewnością nikt by nie wiedział jak smakuje ekmeka jak by autor nie wyjaśnił.....
Ja na przykład pierwszy raz tą widzę. Cieszę się, że wyjaśnił
W Poznaniu najbardziej mi smakował kebab w Roti, ale tak bywam tylko okresowo więc może rasowy Poznaniak mnie skoryguje :)
W Turcji ,
btw, kapucha w kebabie to największa pomyłka kulinarna ludzkości. Niestety teraz to standard, wszyscy lecą po kosztach :/
A i tak najlepsze robią w Polsce :)
Dobry kebab jest tez w petrze na Armii krajowej.
Natomiast odradzam Rimondi na placu Grunwaldzkim, kiepski.
@mrbaboll jak juz bedziesz na Traugutta- wybierz sie na pizze do Party Pizza na Placu Zgody, wedlug mnie najlepsza pizza we Wrocławiu.
Ja w Nei Pori i w samych Salonikach jako gyros dostałem pite z mięskiem frytkami paroma warzywkami + sosy do wyboru: ja zawsze brałem tzatziki. Porcja raczej mniejsza niż nasz kebab ale wystarczała na głodzie alkoholowym lub jako lunch cena 2-2,5 ojro.