Czy czerwone mięso jest szkodliwe dla zdrowia? Oto jak rodzi się mit

Zalecenia dotyczące zbawiennego wpływu rezygnacji ze spożycia mięsa na zdrowie są w dużej mierze oparte na już podważonym badaniu naukowym. Jak poinformowała prof. Alice Stanton jego autorzy przyznali się do części błędów, jednak ich praca żyje własnym życiem.

- #
- #
- #
- #
- 128
Komentarze (128)
najlepsze
Pytanie czy mimo tego rynek mięsny jeszcze będzie istniał. No ale to w Europie jest chyba największe parcie na robale, najwyżej będziemy sprowadzać
Teraz boczek / jajka... Od niedawna się tak żywię, ale myśl że zniknie mięso... a nie kur.... korporacje, które pakują paróweczki w plasticzki, colę w plasticzki, masę śmieciowego żarcia
Pewne grypy czyli korporacje chcialby aby karmic ludzi wysoko przetwrzonymi zamiennikami miesa, dzieki ktorym beda zarabiac wiecej.
Tak naprawdę to wciąż nie jesteśmy przystosowani do
@fuechsinn
tak jest niezbędne, co prawda wraz z wiekiem, jest coraz mniej potrzebne, jeśli się ma odpowiednią dietę, ale wyjątkiem są dzieci tak około 2-10-(18) lat - mam nadzieję, że nigdy dla tej grupy nie zabierze się tego źródła pożywienia - podobnie jest z mlekiem, owszem takie dzieci nie umierają, ale fakty są takie że bardzo trudno zastąpić taką dietę czymś innym,
Na dobrą sprawę to nawet i ktoś żrący tylko i wyłącznie w McDonalds albo KFC powie Ci że ma się świetnie. ;-)
Czerwone mięso samo w sobie niezdrowe nie jest, a przynajmniej nie ma na to dowodów :)
Ej, a dlaczego prawo zabrania mi robienia kiełbasy z burka?
Albo steków że szczura? Ja myślę, że takie szaszłyki z kocura to jest szlachetniejsze mięso niż jakaś glista.
( ͡º ͜ʖ͡º)