Czy czerwone mięso jest szkodliwe dla zdrowia? Oto jak rodzi się mit
Zalecenia dotyczące zbawiennego wpływu rezygnacji ze spożycia mięsa na zdrowie są w dużej mierze oparte na już podważonym badaniu naukowym. Jak poinformowała prof. Alice Stanton jego autorzy przyznali się do części błędów, jednak ich praca żyje własnym życiem.
farmer_pl z- #
- #
- #
- #
- 128
Komentarze (128)
najlepsze
Kiedyś margaryna była produkowana metoda częściowego utwardzania i zawierała tłuszcze trans i była syfem, potem metody produkcji się zmieniły i obecnie margaryny miękkie czy jakiekolwiek nie będące CZĘŚCIOWO UTWARDZANE nie mają tłuszczów trans, a mając mniej nasyconych zawsze są zdrowsze od masła. Masło mając zawsze 80% nasyconych (80% z tluszczow w maśle
Tylko te niekoszerne.
- wcześniej ludzie umierali z niedoboru składników odżywczych
- dzisiaj ludzie umierają z nadmiaru składników odżywczych
jak zresz pełno niezdrowy tłuszczów to masz wysoki cholesterol
jak zresz same proste węglowodany to jesteś ulaną świnią z cukrzycą
nie ma tak, że mięso szkodzi.
wysoko przetworzone produkty i obżarstwo szkodzi.
Druga sprawa nikt, NIKT nie zwraca uwagi w jakich warunkach jest badana daną dieta. A to ma nadrzędne znaczenie.
W warunkach deficytu kalorycznego wpływ każdego syfiastego żarcia jest mocno uszczuplony, wręcz nie da się wywołać większości chorób czy stanów jakie