Hotele wyrzucają połowę jedzenia, szkolne stołówki więcej
Hotel potrafi założyć, że jego gość zjada na śniadanie trzy kg jedzenia, gdy w rzeczywistości to góra 500-700 g. W jednej szkole ponad 70 proc. przygotowywanego jedzenia lądowało w koszu. Inna placówka wyrzucała prawie 50 ton jedzenia w skali roku
enron z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 166
- Odpowiedz
Komentarze (166)
najlepsze
Według mnie niewykorzystane jedzenie powinno być odbierane po "obiedzie" i dostarczane choćby do schronisk dla zwierząt (jeśli się do tego nadaje) lub jakiś
Tak to powinno wyglądać a nie narzucanie codziennie. Każdy lubi coś innego i lepsze byłoby dofinansowanie kuchni a nie konkretnych uczniów np. ktoś chce burgera czy pizzę
Myślę, że tu sanepid nie pozwoli na to. #!$%@?ł by się i pewnie była by sroga kara, dlatego każdy woli wyrzucić niż ryzykować kontrolę i kary.