Raport: Nie ma dowodów na to, że mięso czerwone powoduje raka
Wieprzowinie od lat przypisywano szkodliwość dla zdrowia i przestrzegano przed jej jedzeniem. Najnowszy raport Związku Polskie Mięso rzuca wiele światła na te kwestie. Prezentuje obszerny przegląd badań na temat wpływu mięsa wieprzowego na zdrowie. Okazuje się, że w odpowiednich<br...
Iwona_Dyba z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 179
Komentarze (179)
najlepsze
Nawet jeśli to jest niezdrowe to raz na tydzień...hrup hrup
Są za to dowody, że nawet nie jedząc mięsa można dostać raka ¯\_(ツ)_/¯
Zbyt duże ilości żelaza z mięsa czerwonego mogą wpływać rakotwórczo.
https://www.wykop.pl/wpis/53377493/trzymaj-zelazo-z-dala-od-jader-o-zbednej-suplement/
https://zdrowie.pap.pl/dieta/odkryj-podwojne-oblicze-selenu-i-cynku
TO JEST ZA DOBRE ABY BYLO ZLE
A potem "ech Halyna czemu mie tak #!$%@? w stawach"
Swego czasu interesowałem się dziczyzną np, i dlaczego za kilogram sarny trzeba zapłacić + - 100zł, skoro skupy myśliwemu płacą około 5zł-12zł z kilogram tego mięsa , "Po prostu uchodzi za zdrowe i prestiżowe"