Trust The Science!
Czterech naukowców z EPA w wywiadzie dla The Intercept ujawniło jak klasa zarządzająca ukrywała dowody szkodliwości i dopuszczała do użytku toksyczne substancje chemiczne, fałszując badania naukowe. Myślicie, że w przypadku CDC, FDA i innych jest inaczej? :D
roman-swoboda z- #
- #
- #
- #
- #
- 138
Komentarze (138)
najlepsze
@positive_mental_attitude: A zauważyłeś może, że akurat tutaj naukowcy ujawnili co odwalają biurwy z EPA?
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja wielokrotnie wklejałem tego typu listy badań związane np. z wpływem podaży tłuszczów nasyconych i cholesterolu na rozwój chorób CVD (sercowo-naczyniowych), które kwestionowały zasadność obecnych zaleceń (brak dowodów posiadających istotność kliniczną, bazowanie wyłącznie na statystyce, epidemiologii), ale niektórzy ludzie są
Istnieją ogromne naciski na chemików żywności i dotyczą wędzono-solono-peklo-cukrowanych kiełbasek palce-lizać-jak-babcine-ze-wsi, które nie są trujące zbytnio, kiedy się je je, jak jedli chłopi - 2 x do roku.
Czyli na wygaszeniu produkcji mięsa w sumie niekoniecznie zyskamy, jeśli chodzi o emisję CO2, ale za to rozwalimy gospodarkę.
A już szczególnie takiego truciciela, jak USA ( ͡° ͜ʖ ͡°) zdziwienia zero
https://oursankalpa.org/projects/farmwel/
To ma sugerować, że krówki dindu nuffin?
więc wnioski co do wpływu rolnictwa trzeba doczytać w raporcie, a nie szarżować z domysłami
https://twitter.com/Plinz/status/1425916717289541633