Toksyczny łosoś z dyskontów i pozostałych sklepów, który zrujnuje Twoje zdrowie!
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1613255673hzzfIaU5TI2BNcYuEcodMG,w300h194.jpg)
Czy warto jadać łososia? Łosoś hodowlany jest przetrzymywany w klatkach zanurzonych w norweskich fiordach, gdzie jest sztucznie tuczony i faszerowany toksyczną chemią. Ta ryba jest o wiele bardziej tłusta niż jej dzika odmiana, ale to nie wszystko!
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/mlattari68_AFs2YtRh2q,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 202
Komentarze (202)
najlepsze
Przeziębienia powodowane są przez wirusy. Antybiotyki są na bakterie.
Antybiotyków wcale tak dużo się w mięsie nie stosuje, to dwa.
Żeby mięso mogło zostać sprzedane, zwierzę najpierw te ewentualne antybiotyki musi wydalić z organizmu. To trzy.
A jak trzeba rzeczowe argumenty to cisza.
@Marek_B: przecież każda ryba miała i ma rtęć. Mikroplastik masz też w butelkach plastikowych.
Zbadajcie ile trzeba tego jeść by faktycznie to miało wpływ. Wątpię że ktoś je kilogramy ryb dziennie..
@peachoidpro: W wodzie pitnej też jest mikroplastik. W tysiącach produktów pakowanych w folię i plastikowe pudełka też.
Komentarz usunięty przez moderatora
@budus2: Masz jakieś badania na ten temat, że jednak nie mają złej energii? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mboss1111: Trzeba uderzyć do @FoodRentgen
@siodemkaxx: Nah. Były robione badania cycków z kury pod kątem zawartości antybiotyków. I co się okazało? Niespodzianka! Nie wykryto. Zarówno w najtańszych, biedronkowych czy lidlowych jak i tych z hodowli ekologicznych.
@mboss1111:
https://zdrowepasje.pl/ezoteryka/ciekawostki/cynocefale-ludzie-z-psimi-glowami-gdzie-mozna-spotkac-te-istoty
Aż się chce kupić najtańszego
Komentarz usunięty przez moderatora
Info tutaj: http://www.lososjurajski.pl/
Znalazłem też dzikiego łososia niby poławianego w północno-wschodnim Oceanie Spokojnym wg informacji na opakowaniu. W smaku i konsystencji mięsa zupełnie inny niż hodowlany, taki twardszy bardziej. Martwi mnie
swinia od polaka zdrowa i dobra
"Łososie hodowlane #!$%@?ą się o wiele bledszym zabarwieniem mięsa niż żyjące na wolności egzemplarze tego gatunku. Skoro łosoś ma wyglądać jak łosoś, sprytni i chciwi zysków farmerzy rybni mają na to pewne rozwiązanie: ryby otrzymują specjalną mączkę z astaksantyną –barwnikiem, który pogłębia łososiowy kolor mięsa!"
Coś mi tu nie pasuje. Kiedyś czytałem wywiad z polskim przetwórcą poławianego Łososia Bałtyckiego i skarżył się, że konsumenci w Polsce nie chcą go
Autor i portal powołują się na jakieś badania, których źródeł nie podają
@jozinzbazin2: Szkoda, że przez tyle lat nikt nikogo do sądu nie podał. Łosoś norweski to syf.
Szkoda tylko że w europarlamencie nie ma ani jednego deputowanego Norwegii ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
ich zdrowie będzie w podobnie opłakanym stanie, jak dusza niewolnika”.
Thomas Jefferson
@panzmarszrutkiwbiszkeku: to białko
@panzmarszrutkiwbiszkeku: w jakich marketach? I patrz gdzie jest hodowany.