Toksyczny łosoś z dyskontów i pozostałych sklepów, który zrujnuje Twoje zdrowie!
Czy warto jadać łososia? Łosoś hodowlany jest przetrzymywany w klatkach zanurzonych w norweskich fiordach, gdzie jest sztucznie tuczony i faszerowany toksyczną chemią. Ta ryba jest o wiele bardziej tłusta niż jej dzika odmiana, ale to nie wszystko!
mlattari68 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 202
- Odpowiedz
Komentarze (202)
najlepsze
Info tutaj: http://www.lososjurajski.pl/
Znalazłem też dzikiego łososia niby poławianego w północno-wschodnim Oceanie Spokojnym wg informacji na opakowaniu. W smaku i konsystencji mięsa zupełnie inny niż hodowlany, taki twardszy bardziej. Martwi mnie
swinia od polaka zdrowa i dobra
"Łososie hodowlane #!$%@?ą się o wiele bledszym zabarwieniem mięsa niż żyjące na wolności egzemplarze tego gatunku. Skoro łosoś ma wyglądać jak łosoś, sprytni i chciwi zysków farmerzy rybni mają na to pewne rozwiązanie: ryby otrzymują specjalną mączkę z astaksantyną –barwnikiem, który pogłębia łososiowy kolor mięsa!"
Coś mi tu nie pasuje. Kiedyś czytałem wywiad z polskim przetwórcą poławianego Łososia Bałtyckiego i skarżył się, że konsumenci w Polsce nie chcą go
Autor i portal powołują się na jakieś badania, których źródeł nie podają
@jozinzbazin2: Szkoda, że przez tyle lat nikt nikogo do sądu nie podał. Łosoś norweski to syf.
Szkoda tylko że w europarlamencie nie ma ani jednego deputowanego Norwegii ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez moderatora