Wyniki badań laboratoryjnych suplementów z OMEGA 3
Publikuję dla Was wyniki badań suplementów z omega 3 - projekt Badamy Suplementy.
BadamySuplementy z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 169
- Odpowiedz
Publikuję dla Was wyniki badań suplementów z omega 3 - projekt Badamy Suplementy.
BadamySuplementy zCześć,
Publikuję dla Was wyniki badań suplementów z omega 3.
➡️Kilka uwag do badań, które pomogą Wam je poprawnie zinterpretować:
1) zawartość DHA, EPA we wszystkich badanych suplementach była zgodna z deklaracją producenta;
2) zawartość metali ciężkich bez przekroczeń poziomów określonych w Rozporządzeniu Komisji (WE) NR 629/2008 z dnia 2 lipca 2008 r.;
3) wartości parametru TOTOX (im niższa wartość, tym lepsza). Wg Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności wartość parametru TOTOX powinna być niższa od 25. Jednocześnie wysłałem oficjalne zapytanie do GIS i PIH z pytaniem, jaki zakres jest przewidziany przez polskie prawo.
➡️Linki do raportów z badań:
1) Olimp: https://www.badamysuplementy.pl/wyniki-badan-olimp-gold-omega-3-sport-edition/
2) Moller's: //www.badamysuplementy.pl/wyniki-badan-mollers-tran-norweski/
3) Trec: //www.badamysuplementy.pl/wyniki-badan-trec-super-omega-3/
4) KFD: //www.badamysuplementy.pl/wyniki-badan-kfd-omega-3/
➡️Suplementy do badań standardowo zostały kupione w sklepach/aptekach internetowych i wysłane bezpośrednio na adres laboratorium.
➡️Jednocześnie zachęcam Was do przeczytania artykułu na temat kw. tłuszczowych omega 3: //www.badamysuplementy.pl/omega-3-wiedza-obowiazkowa/
PS. Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość - pozostałe ze zrzutki środki pozwolą nam przebadać jeszcze jeden suplement, więc oczekujcie na kolejne wyniki.
Do następnego :)
Komentarze (169)
najlepsze
i w ogóle jest aferogenne
Można poprosić o jakie opis/komentarz dla ludzi nie znających tematu?
➡️Kilka uwag do badań, które pomogą Wam je poprawnie zinterpretować:
1) zawartość DHA, EPA we wszystkich badanych suplementach była zgodna z deklaracją producenta;
2) zawartość metali ciężkich bez przekroczeń poziomów określonych w Rozporządzeniu Komisji (WE) NR 629/2008 z dnia 2 lipca 2008 r.;
3) wartości parametru TOTOX (im niższa wartość, tym lepsza). Wg Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności wartość parametru TOTOX powinna być niższa od 25. Jednocześnie wysłałem oficjalne
TOTOX – kiedy oleje rozkładają się i utleniają, tworzą nowe produkty uboczne, które nie występują w świeżym oleju – pomiar liczby nadtlenkowej i anizydynowej pozwoli obliczyć wskaźnik TOTOX, który da nam obraz "świeżości oleju" (im niższa wartość wskaźnika TOTOX tym lepiej).
Błąd względny pomiaru EPA i DHA na poziomie 20% ? :D
Komentarz usunięty przez moderatora