Ukraińcy zbyt roszczeniowi dla polskich przedsiębiorców. Teraz pora na Azjatów
Bezrobocie jest coraz niższe, a ściągnięci w celu jego łatania pracownicy z Ukrainy coraz częściej stawiają żądania i decydują się szukać szczęścia poza Polską. Pracodawcy znad Wisły zaczęli więc rozglądać się za siłą roboczą dalej, niż tuż za wschodnią granicą. I znaleźli – w dalekiej Azji
darosoldier z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 285
- Odpowiedz
Komentarze (285)
najlepsze
@sylwester-stallone: A to tak teraz nie jest? Spójrz na pokolenie które wchodzi na rynek pracy. Niby hurr durr Milenialsi i inni, niby programiści 15k a prawda taka że 80% jak dostanie 3k na rękę i kartę multisport to jest w stanie rodzyny z dupy wyjeść pracodawcy. A przy piwie
Jednym z nielicznych plusów życia w Polsce była jednolitość kulturowa i harmonia
@Wacek1991:
Powinno się tych kułaków jak za wujka Stalina powywozić na sybir a w to miejsce stworzyć tysiące urzędów i dać każdemu pracę jako urzędnik i po pięć tysięcy na rękę dać .
A potem każdemu obiecać emeryturę po 40-ce.
I jeszcze policję zlikwidować bo mandaty rozdaje.
Wtedy to by było dobrze.
"Roboty przemysłowe zbyt roszczeniowe dla polskich przedsiębiorców."
Wydaje mi się że Januszem biznesu zakładają firmę działa to 4-5 lat i zakładają że mogą nic nie robić i nie zmieniać dlatego upadają.
Nie potrzebujesz dużego zapotrzebowania żeby wyprodukować coś innowacyjnego, wystarczy że ztargetujesz niszę i później
Roszczeniowi są, bo chcą zapłacić rachunki i przeżyć? jprdl xD
2. Trochę inne czasy. Dzisiaj byłem w pracy. Rozmawiałem z innymi pracownikami z branży i wyszło, że szef płaci im 3-4 tyś za 1.5 tego co ja robię. Ja mam 6. Wynika to z tego, że "oni" byli jeszcze z innego rocznika 40 latkowie.
Młodzi szybko widzą różnice, przepływ informacji (internet) jest intensywny i teraz się patrzy. Jeżeli ja jestem kucharzem i zarabiam 3 tyś
@ZawodowyMacherOdLosu: Wszyscy #!$%@? znamy te złotki rączki eskperci od wszystkiego co to wszystko umią po trochu więc finalnie gówno potrafią. Nie ma nic gorszego od tych Januszy szerokich ekspertów. Lepiej wziąć typków którzy zjedli zęby na wąskiej specjalizacji niż takich co to wszystko potrafią.