Jak bedziecie mylić GMO z typowym krzyżowaniem odmian, to umrzecie glupsi niż się narodziliście. Niesamowite jakie można pierd... głupoty. Szkodliwość to jedno, ale jakość żywności GMO, jej kaloryczność i wartość odżywcza to przepaść w porównaniu z tradycyjną uprawa. Ale w sumie czego się spodziewać po gimnazjalnych medrcach, których szczytem posiłku jest kebap z ostrym sosem, lub babciny sernik.
Chciałbym mieć te błogie uczucie wielu z komentujących że są jacyś mityczni naukowcy którzy za swoje własne pieniądze robią rzetelne badania i te urzędy które wszystko sprawdza i nas wszystkich ochronią jeśli cokolwiek szkodliwego spróbują nam oczywiście przez pomyłkę sprzedac te mega koncerny którym nie zależy tylko i wyłącznie na zysku ale przede wszystkim na naszym zdrowiu. Bo źli ludzie to tylko na filmach no ewentualnie w Korei taki jeden wariat się
@il68: Zdajesz sobie sprawę, że rośliny niebędące GMO też są objęte patentami? Uprzedzając "big agro nie pozwala używać nasion do siewu w kolejnym sezonie!" Nasiona otrzymywane klasycznymi metodami tracą płodność w kolejnym pokoleniu.
Przejrzałam pobieżnie i tam w sumie nic nie udowodniono, "tak jest, wierzcie nam". Widzę różnicę pomiędzy tym co sama hoduję, a tym co kupuję w sklepach. To mi wystarczy.
GMO to te wszystkie pestycydy, kruczki prawne, akty własności i wiadomo że żywność modyfikowana genetycznie ma być by lemingi i reszta plebsu szybciej kopały w kalendarz. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ,,GMO szczur".
Cyt:"Wyniki najnowszych badań (wrzesień 2012) przeprowadzonych przy wsparciu niezależnej organizacji badawczej CRIIGEN pokazały, że spożywanie pokarmów modyfikowanych genetycznie powszechnie uznanych za bezpieczne, spowodowało u badanych szczurów guzy sutka, uszkodzenia wątroby i nerek, a także w grupie samic spowodowało 6 razy większą śmiertelność niż w grupie kontrolnej. Badanie to jest o tyle ważne, gdyż jako pierwsze zostało prowadzone przez dwa lata, czyli podczas całego życia szczura i przebadane zostało całe pokolenie. Wcześniej prowadzone
@szpoq: @Sierkovitz: (o ile się tak już nie robi), to nie wystarczy do wszystkich odmian GMO dodać gen terminatora (HURR DURR)? Miałoby się 100% pewności, że dana roślina została zasiana przez człowieka, a nie naturalnie.
Komentarze (297)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Szkodliwość to jedno, ale jakość żywności GMO, jej kaloryczność i wartość odżywcza to przepaść w porównaniu z tradycyjną uprawa. Ale w sumie czego się spodziewać po gimnazjalnych medrcach, których szczytem posiłku jest kebap z ostrym sosem, lub babciny sernik.
@KrolWlosowzNosa: Ale o której konkretnie odmianie piszesz bo przecież jest ich bardzo wiele i każda ma inne cechy (podobnie jak odmiany tradycyjne)?
źródło: comment_4BEPqg3jKCQOmUGX4B1URKCONWotNqo2.jpg
Pobierz