@CaptainBryant: Tak, gluten - odpowiednia mąka i odpowiednio długie wyrabianie. Zawsze podobali mi się tacy Azjaci - czy to makaron, krojenie cebuli czy smażenie placków, jak automaty.
@qwelukasz: Zwykłe p*^&*lenie. Nie no, są ludzie którym gluten szkodzi - ale poza tym kolejna debilna amerykańska nagonka żywieniowa. Ci sami goście, którzy opublikowali badanie o szkodliwości glutenu, opublikowali kolejne - z zupełnie odmiennymi wnioskami.
@panna-Wanda: Taaa, kapusta sama w sobie jest dość specyficzna, co już stawia ją na równi z innymi wynalazkami kuchni międzynarodowej. Tak samo jak schabowy - to że smak jest prostszy nie znaczy że nie jest wysublimowany :D
Komentarze (68)
najlepsze
Go figure.
Taaa, kapusta sama w sobie jest dość specyficzna, co już stawia ją na równi z innymi wynalazkami kuchni międzynarodowej.
Tak samo jak schabowy - to że smak jest prostszy nie znaczy że nie jest wysublimowany :D
@panna-Wanda: Nie wiem czy wiesz, ale "polski schabowy" to jest robotnicze dziecko PRL i nie ma nic wspólnego z tradycyjną kuchnią polską.