Będzie więcej trucizn w wędlinach
Po cichu, tylnymi drzwiami urzędnicy z Brukseli pozwalają coraz bardziej truć ludzi. Z jednej strony wciskają nam, że wędzonki z małych zakładów są rakotwórcze i próbują ograniczyć ich produkcję, a z drugiej pozwalają producentom stosować w wędlinach jeszcze więcej szkodliwej chemii....
B.....b z- #
- #
- #
- #
- #
- 141
Komentarze (141)
najlepsze
A, i artykuł ma już ponad rok. Więc wszystkim wykopującym gratuluję.
@bbiggos: na serio ty to napisales?
bo wielu nie dożywało odpowiedniego wieku i nie mieliśmy takich technik diagnostycznych
Jak to jest że raz na głównej są wyjaśnienia nt. różnych związków czego nie są szkodliwe a zaraz potem bzdury że zabijają.
Glutaminian sodu – silnie trująca syntetyczna substancja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@djarq: LD50 dla szczura przy podaniu doustnym to około 15g/kg masy ciała, dla porównania: chlorek sodu (sól kuchenna) ok. 3g/kg. No ale czego można spodziewać się po "Fakcie", na pewno nie naukowej rzetelności.
@dzoker: takie same bzdury jak w znalezisku. Nawet większe, bo "Fakt" tylko wyolbrzymia, a tutaj są brednie i nieznajomość tematu.
@VanGogh: [potrzebne źródło]
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Tylko z nami uwędzisz swoją kiełbasę tak, że Twoja panna nie rozejrzy się już nigdy za innym wyrobem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■