Wpis z mikrobloga

@Aditor: @szczesliwa_patelnia:

Przepis dostałem od znajomego który prowadzi pizzerię. Dodatkowo został on przeze mnie ulepszony by łatwiej było przygotować pizzę w warunkach domowych na blaszce. Pamiętajcie że to ciasto robi się "na oko", musicie wyczuć ile dodać konkretnego składnika.

Na jedną pizzę o średnicy ok. 35 cm

Do miski wsypcie 1.5 szklanki mąki tortowej (to bardzo ważne, jeżeli nie macie mąki tortowej to lepiej zróbcie naleśniki albo omleta :P; im
@botereq: Wybacz że odpisuję po roku, ale wcześniej nie zauważyłem Twojego komentarza. Sos pomidorowy to zawsze pełna improwizacja. Zazwyczaj składnikami są świeże zioła, czosnek i ketchup/koncentrat pomidorowy, no i oczywiście przyprawy do smaku. Przepisu na sos pomidorowy z krwi i kości (matko, jak to brzmi :o) musisz odszukać w internecie.