Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +390
Młoda się zapytała, dlaczego chmury podczas zachodu słońca są czerwone. Zrobiliśmy eksperyment.
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze

Guminator +122
źródło: animation (29)
Pobierz

Chodzi o coś takie co załatwia CMS ale bez "zarządzania treścią" a jedynie "zarządzanie wyglądem treści". Cholera, mam nadzieję ktoś się domyśli o co mi chodzi... np. są te generatory buttonów pod CSS3 - to takie coś, tylko bardziej rozbudowane, z ustandaryzowanymi nazwami klas itd. (przykładem niech będzie (http://sixrevisions.com/web_design/the-960-grid-system-made-easy/)[to] służące do pozycjonowania elementów strony - takie coś ale bardziej rozbudowane, ale znowu chodzi mi tylko i wyłącznie o pliki CSS a nie cały system CMS).
Tak, CSS się to nazywa -.-
@hackwise: Całkiem niezłe :O Przyjrzę się bliżej, ale to pewnie to o co mi chodziło :)