Wpis z mikrobloga

Ile razy w tygodniu ćwiczycie daną partię mięśni? Układam sobie nowy plan bo stary był na odwal się i nie wiem czy lepiej stosować 1x ćwiczenie na daną partię w tygodniu (wchodzi po 2 partie mięśni dziennie przez 3 dni) czy 2x daną partię w tygodniu (wyjdą 3 partie mięśni dziennie przez 4 dni)?

#silownia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wcześniej potrafiłem ćwiczyć daną partię mięśni 3x ale to za dużo 6x w tygodniu chodzić zmniejszyłem do 2x każdą partię pon-wtorek środa wolna czwartek-piątek weekend wolny

@horiks: 3x w tygodniu.
  • Odpowiedz
@horiks: moze w takim razie nie ukladaj planow, a posluz sie jakims sprawdzonym. Widac, ze nie masz pojecia, wiec po co sobie pozniej nerwy psuc, bo sila nie idzie, nie rosne.
  • Odpowiedz
@maze: Właśnie lepiej jest robić samemu by wyrobić sobie swój plan metodą prób i błędów, posługiwałem się już czyimś przez pierwszy okres i nic, w ciągu moich ostatnich 2 miesięcy osiągnąłem więcej niż na poprzednik prawie 4 miesiące. Mój nowy plan bardzo opiera się na poprzednim tylko rozpisałem sobie lepiej ćwiczenia w oparciu o te główne oraz ćwiczenia z kalisteniki
  • Odpowiedz
@horiks: "XD" nawet nie mam słów na ciebie. Jak ty typie chcesz "wyrobić" plan metodą prób i błędów, kiedy budowanie sylwetki lub progres siłowy liczy się w latach i to długich, a jak będziesz robił #!$%@? trening to tylko zmarnujesz cenny czas! Jak bez elementarnej wiedzy, chociażby kolejności ćwiczeń możesz cokolwiek napisać nie robiąc z tego gównianego planu. Weź może lepiej poćwicz z 3 lata i jak nabierzesz rozumu do
  • Odpowiedz