Wpis z mikrobloga

@stekelenburg2: Oszalales, wywolasz kucoburze zaraz.

Jakby to bylo zdjecie jakiegokolwiek innego polityka to by sie ludzie posmiali, pojezdzili po Tusku i byloby ok. A tak to w sumie zostaje samo jezdzenie po Tusku i wypominanie autorowi, ze jest oplacany przez sluzby. KNP przydaloby sie troche poczucia humoru.
@blubi_su: Bardziej prawdopodobne jest to, że zdemoralizowana polska policja zaatakowała obywatela wiedząc, ze nikt mu nie uwierzy, niż to, że poseł na Sejm rozpoczął bójke z policją - to chyba oczywiste.

Swoją drogą, ciekawi mnie, czy ci idioci oskarżający Wiplera przyznają sie do swojej #!$%@? umysłowej po tym, jak wyjdą nagrania, czy po prostu bedą siedzieć cicho, bo są przegrywami moralnymi?
@Quester: A to zabawne, jak bardzo pojęcie "poseł" jest nobilitowane, kiedy wspomina się o Pszemku. Kiedy mowa o Niesiołowskim, Macierewiczu, Grodzkiej czy Piechocińskim (czy z kogo tam się jeszcze śmieją), to bycie posłem nie znaczy nic. W przypadku Pszemka sprawa wygląda inaczej. Intrygująca relatywizacja. :)

Posłowie potrafią różne głupoty zrobić. Jak chociażby jeden z PSLu, który kilka lat temu przyjechał do Sejmu napruty bardziej niż studenci na Juwenaliach. Ot, ludzka sprawa.
Skąd przekonanie, że akurat Pszemek jest niewinny? Bo jest w partii, którą lubisz? Bo mądrze (czasami) gada? Na moje to jedno nie stoi w opozycji do drugiego. :)

@SirPsychoSexy: A skąd przekonanie, że policja jest niewinna? Wipler wydaje sie zbyt inteligentnym człowiekiem, żeby wszczynać bójki bez przyczyny. Natomiast to, że prymitywy w polskiej policji kogoś zaatakowały, wydaje sie bardzo prawdopodobne.

I jeszcze pytanie - skoro Pszemek pobił policjantów, to powinny być
@Quester: Ale cumplu, nie odbijaj piłeczki, ja nie twierdzę, że policja jest niewinna. W sumie to nic nie twierdzę. Po prostu to, że Pszemek jest winny/niewinny jest tak samo możliwe, jak to, że policja jest niewinna/winna. Może obydwie strony są winne?

I daruj głodne kawałki typu "prymitywy polskiej policji". Wśród posłów też zdarzają się ludzie zachowujący się głupio, jak Agent Tomek czy Adaś Hoffman.