Wpis z mikrobloga

Nie mogę uwierzyć w to co czytam odnośnie #mirkowp.

"Nie będę płacił bo to przecież beta. Połowa funkcjonalności nie działa. Co to za syf?" itd.

Najpierw każdy płakał, że nie ma na czym przeglądać wykopu i że nie ma aplikacji. K-----------e, że wykop nic nie wydał. Nagle znajduje się dwóch śmiałków, którzy sami z siebie, poświecając SWÓJ WOLNY CZAS na tworzenie wydają aplikacje. A Wy jeszcze narzekacie? Tak jak napisał @michalkosecki: żenada, żeby żałować 4,99 za podziękowanie. Bo tu nie chodzi o zapłacenie za "super produkt", a właśnie o podziękowanie za ciężką kilkumiesięczną prace, aby zadowolić gawiedź.

@LubieLiscie: Ja po takich komentarzach bym p--------ł taką robotą. Szkoda czasu. Niech sobie dalej marudzą, że nic na WP nie ma.

I tak jest wszędzie do c---a. Za nic Polak nie zapłaci. Tylko myśli jak tu w-----ć i zakombinować. Za granicą kupowanie apek to standard. W Polsce jeden z drugim pomyśli:

O gurwa wydałem już pińcet złoty za telefon to chyba ich p------o, że za apki jeszcze będę płacił.

Dalej tak szanujcie developerów to WP będzie się rozwijać zajebiście. I nie płaczcie, że w Store jest c-----o. Jaka to motywacja pisać coś, byle popisać. Ale Wy tego nie zrozumiecie gimbusy co nigdy w życiu nie napisali aplikacji. Z drugiej strony to troche inaczej wygląda.

#bojowkawindowsphone #windowsphone
Bobas - Nie mogę uwierzyć w to co czytam odnośnie #mirkowp. 

"Nie będę płacił bo to ...

źródło: comment_xQZZoU10rF0FUndJiH4yx7LRKtltXASG.jpg

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bobas: trochę mocny #boldupy ale tym razem uzasadniony.

Chociaż z tym "a po takich komentarzach bym p--------ł taką robotą" też nie przesadzaj. Przy każdym projekcie znajdą się ludzie płaczący o co się tylko da i nikt z tego powodu nie porzuca swojej pracy ;)
  • Odpowiedz
2. Żal się, że ludzie pobierają darmową wersję i nie płacą.

@Golomp: To tylko świadczy o danym użytkowniku. Jeśli to był krzykacz co płakał, że apki nie ma, a teraz nawet nie podziękuje to dla mnie jest lamusem. Koniec i kropka.
  • Odpowiedz
@Bobas: disclaimer:

1. sam optowałem za tym, żeby wydać jak najszybciej open betę i żeby to nazwać "*** Beta" - m.in. po to, żeby ludzie tyle nie marudzili - nie pomogło;

2. ja mam w dupie te pieniądze, bo od początku mówiłem, że nic z tego nie chcę (tak jest i będzie przy każdej wykopowej appce na WP). jest mi po prostu przykro, bo bardzo liczyłem na ten hurraoptymizm, a wyszło jak
  • Odpowiedz
, za 100 zł to się robi appkę, co się tylko odpala i ma puste okno przeglądarki ze zdefiniowanym sztywno URL-em, który ma się załadować - nic więcej. komercyjny koszt wytworzenia takiej aplikacji to ok. 6-8 tys. zł netto, licząc bardzo optymistycznie.

@michalkosecki: Mi tego nie tłumacz :-P
  • Odpowiedz
@Bobas: Tu nie chodzi o to że szkoda kasy, tylko o to że to beta, wersja testowa, nie ukończona, zobaczysz że jak już będzie wersja finalna to nawet jak podniosą ceny to ludzie i tak za to zapłacą, poza tym jak już pisałem, sprawę stawia się jasno - albo beta jest płatna i zamknięta, albo publiczna i sie nie narzeka na to że ktoś korzysta z opcji jaką programista oferuje,
  • Odpowiedz
Mechanizm jest banalny, jak się chce zapłaty to się jej żąda, a nie liczy na to że inni się domyślą a ja wyjdę na dobroczyńcę co ludzi za darmo ratuje.*

* dotyczy tylko Polski i Rosji.
  • Odpowiedz
@michalkosecki: @Bobas: Nie śledzę tagu #mirkowp to nie jestem chyba w temacie. Serio są jakieś żale na apkę? No brakuje paru rzeczy i czasem jakiś błąd wyskoczy no ale działa zajebiście i jestem zadowolony że jest. Sprawdziłem za darmo, okazała się spoko to 5 zł zapłaciłem - no k---a to nie majątek a cieszę się że ktoś usiadł i zrobił. Macie jakieś statystyki z użycia tej
  • Odpowiedz
@michalkosecki: z funkcji których mi brakuje:

- brak możliwości przeglądania konkretnego tagu (jest możliwość przeglądania tylko obserwowanych tagów)

- przeglądam wpisy, klikam na jakiś wpis/obrazek zeby zobaczyć, po chwili wracam a apka wszystkie obrazki wczytuje od nowa? (pokazuje się kręcące kółko z
  • Odpowiedz