Aktywne Wpisy
JonasKahnwald +136
Pisałem kiedyś, że spełniłem swoje marzenie ze studiów co do gamingowego PC. Tak właśnie wygląda, Aorus RTX 4090, R7800X3D. (ʘ‿ʘ)
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
Zielonykubek +518
Kiedy nie udało się straszenie, że mieszkań zabraknie, kiedy nie udały się artykuły o gniazdownikach, czas na kolejny temat #nieruchomosci
Przypomniało mi to o stacji mtv, która kiedyś była królem takich filmów. Gdy jeszcze nie było internetu, a gust muzyczny kreowali znajomi i telewizja. Akurat w moim przypadku, to było siedzenie na niemieckim mtv :)
Brakuje mi takich kanałów na YouTube. Typowo robionych komercyjnie pod publikę, ale ze skierowaniem na sentymentalną stronę i gusta słuchaczy/oglądających.
W głównej roli Philip Anselmo, główny wokalista Pantery. Dzieło stworzone przez Dave Hilla, amerykańskiego komika.
Telewizja i treści papierowe być może są stałym medium. W końcu to w nich pracują najlepsi w tych branżach. To w gazecie, a nie w internecie przeczytacie najlepsze artykuły, felietony, recenzje. W telewizji obejrzycie wiadomości, oraz programy, przy których produkcji czuwają najlepsi technicy, scenarzyści, autorzy oraz aktorzy. Jednak w moim odczuciu to medium już się przejadło.
Czy najlepsi przejdą z telewizji do internetu? Póki co jest prowadzone to dwojako. Mamy fanpage. Mamy strony internetowe stacji telewizyjnych, gazet. Wszystko to jest skutecznie mieszane, jednak wciąż internet jest takim "małym", "miłym" dodatkiem do tego wszystkiego.
Na zachodzie i w Ameryce całkiem dobrze to funkcjonuje. Problem jest z nim taki, że gorzej odbiera się ich nawiązania do pop-kultury, która ma miejsce lokalnie, na terenie danego kraju.
W Polsce za to też aż tak źle nie jest. Nie będę wymieniał kanałów. Zapewne znacie osoby wiodące prym w tych dziedzinach. Jednak wciąż to trochę mało.
Mamy od groma vLogów (całkiem dobrze przygotowanych), kanałów, które mają nas z zasady bawić. Kanałów o grach komputerowych...
Jednak brakuje mi kanałów naukowych. Materiałów wykonanych w ciekawy i przystępny sposób.
Mieliśmy SciFuna, ale on ostatnio zaczął coś mniej i nieregularnie publikować. Jest "Nauka, to Lubię". Był kanał mc(kwadrat), którego nie mogę znaleźć oraz najlepszy ze wszystkich "Polimaty". Jeszcze była matura to bzdura, ale nie zaliczam jej do kanału naukowego, a bardziej rozrywkowej sondy ulicznej.
Stale natomiast oglądam kanały w języku angielskim. Crash Course, Numberphile, Computerphile, Extra Credits.
Te kanały są naprawdę dobre. Świetnie przygotowane. Dobrze wszystko się ze sobą komponuje. Duża wiedza prowadzących oraz ciekawa oprawa audio-wizualna.
Czy będziemy kiedyś w stanie tworzyć takiej jakości materiały?
#muzyka #rezixblog
#metal #pantera #przemyslenia
#nauka #youtube
#internet