Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace

#konsole #playstation4 #xboxone #gry

Assasing Creed Unity będzie działać w 900p i 30fps bo jedna z #nextgen konsol nie daje rady wygenerować grafiki w tej samej ilości klatek co druga w 1080p...

BK. Nie dość że konsole się na dobre nie zadomowiły w domach użytkowników to już okazują się przestarzałe.

Popieram zdanie że powinny były one wyjść 2 lata wcześniej.
Pobierz Shewie - #pcmasterrace 

#konsole #playstation4 #xboxone #gry

Assasing Creed Unity b...
źródło: comment_jwbi6Kq6yiEIYgjymeaZcomCcXD4AnGQ.jpg
  • 249
@Psychopathy_Red: niby czemu, ja za myszkę dałem prawie 300 (uzywke), pada 200 i klawiaturę 300 (uzywke) dlatego ze wiem ze warto korzystać z trochę lepszego sprzętu niż dziadostwa za 20-30 zł. A w gry i tak prawie nie gram nic ostatnio.
@Nilus: Usilnie starasz się bronić czegoś, czego obronić się nie da. Tak jak wspomnieli koledzy - używaną konsolę kupisz jeszcze taniej.

Argument z grami też nie jest do końca trafiony. Na konsoli są używki - kupujesz grę, sprzedajesz grę (nie ma steam drm, jak na piecu), ale co ważniejsze jest ps plus. Oplacasz groszowy abonament i masz dostęp do hitowych gierek. Acz fakt, to nie steam i dwuletnie gry aaa za
@podpora_demaga: No i dobra, niech będzie droższy, ale masz 1080p jako standard, 60fpsów, nowe gry czasem tańsze nawet o 100zł na premierze i "dwuletnie gry za 3 euro" ;) A twórcy nie muszą psuć grafiki i mechaniki żeby gra płynnie działała.
@Nilus: Nie musisz mi tego mówić. Mam dwie topowe karty graficzne, i7, trzy 27 calowe monitory, dwa ssd (jeden 0,5TB). Fakt, gry chodzą jak złoto w rozdzielczości 6k*1k, ale kosztowało mnie to "trochę" wiecej, niż konsola ;)

@xolur: pewnie, nie liczmy br, bo jest drogi i piec w cenie ps4 wypadnie jeszcze gorzej, hahahaha.
Na konsoli są używki - kupujesz grę, sprzedajesz grę (nie ma steam drm, jak na piecu),

@podpora_demaga: Efekt taki sam, jak spiracenie gry. Dla producenta nie robi to różnicy czy kupisz używkę czy ją spiracisz, w obu przypadkach nie dostanie Twoich pieniędzy. Pozostaje tylko kwestia moralna, kupując używkę możesz sobie powiedzieć, że jesteś uczciwy.