Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy to #urbanlegend czy nie, ale na #nocnazmiana mam #coolstory

Koleś przyjął pod swój dach erazmusa. Erazmus - mudżin, muzułmanin - acz taki "lajtowy" (o ile są tacy).

Erazmus chciał żeby rzeczony koleś nauczył go paru zdań po polsku. To go nauczył. Nauczył go między innymi jak jest "dzień dobry", przekręcając nieco fakty.

Do kolesia przychodzą znajomi. Otwiera im mudżyn, ubrany w coś co wygląda jak, nie wiem, toga? Prześcieradło z rękawami? - no i do stojących w drzwiach gości chce powiedzieć dzień dobry.

Do stojących w drzwiach znajomych kolesia docierają słowa: "PANA NIE MA W DOMU" ;D

#heheszki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 35
Boze, jakie gimbowe wstawki: "o ile sa tacy" - nie, k---a, posrod okolo.1 miliarda ludzi nie ma "lajtowych", wszyscy spieci, ortodoksyjni terrorysci.

Historia niemniej zabawna. Pol plusa :>
  • Odpowiedz
  • 0
@kozio23: tego urban legenda słyszałem w wersji o czarnym wspolokatorze w "wieży babel" akademiku uniwesytetu łódzkiego dla obcokrajowców :p
  • Odpowiedz
muzułmanin - acz taki "lajtowy" (o ile są tacy)

@dziki: jest takich w c--j, mam przykład na studiach - goście jarają zioło a laski imprezują. Wszystko zależy od tego gdzie się wychowali, w jakich kręgach się obracają i czy nie są tzw. mahmudami (janusze) którzy przyjechali tu tylko po socjal.
  • Odpowiedz
@dziki: też nie wiem na ile to prawda, ale dziadek pracował w Senegalu i kiedyś m----n pracujący w polskiej ambasadzie poprosił ich żeby nauczyli go po polsku jak się wita, bo miał być jakiś bankiet. To powiedzieli mu że "Witam was chuje" :D
  • Odpowiedz
@dziki: #ciekawostka - prawdopodobnie połączyliście 2 historie, obydwie słyszałem z 15 lat temu od pana Adama Labogi -tego od wzmacniaczy klik czas i miejsce powstania - początek lat 70 PWr.

1) koleś dostał murzyna do pokoju i nauczył go odpowiadać na pytanie "Gdzie jest Piotrek? "- "Bialego pana nie ma w domu"

2) na juwenalia goście przebrali się za KKK używając prześcieradeł i odwiedzili kolorowych znajomych z akademika,
  • Odpowiedz