Aktywne Wpisy
Vukosky123 +9
#laptop #laptopy #gaming
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
Rurururkowiec +38
Pierwszy raz robiłem badanie techniczne samochodu w 2008 r. i płaciłem za to 98 zł. Wczoraj rownież zrobiłem takie badanie i zapłaciłem 98 zł. Niesamowite, że przez 16 lat ta cena nie uległa zmianie, a może jeszcze dłużej? Ktoś pamięta kiedy te 98 weszło? Się teraz nie dziwię, że te stacje wyrastały jak grzyby po deszczu skoro nadal ta stawka jest dla nich wystarczająca. To dobrze pokazuje jak regulowane przez państwo ceny
Koleś przyjął pod swój dach erazmusa. Erazmus - mudżin, muzułmanin - acz taki "lajtowy" (o ile są tacy).
Erazmus chciał żeby rzeczony koleś nauczył go paru zdań po polsku. To go nauczył. Nauczył go między innymi jak jest "dzień dobry", przekręcając nieco fakty.
Do kolesia przychodzą znajomi. Otwiera im mudżyn, ubrany w coś co wygląda jak, nie wiem, toga? Prześcieradło z rękawami? - no i do stojących w drzwiach gości chce powiedzieć dzień dobry.
Do stojących w drzwiach znajomych kolesia docierają słowa: "PANA NIE MA W DOMU" ;D
#heheszki
Historia niemniej zabawna. Pol plusa :>
Pierwszy raz słyszałem to chyba z 7 lat temu, właśnie w wersji o współlokatorze z akademika, ponoć w tym samym co misja na marsa ;)
@dziki: jest takich w c--j, mam przykład na studiach - goście jarają zioło a laski imprezują. Wszystko zależy od tego gdzie się wychowali, w jakich kręgach się obracają i czy nie są tzw. mahmudami (janusze) którzy przyjechali tu tylko po socjal.
1) koleś dostał murzyna do pokoju i nauczył go odpowiadać na pytanie "Gdzie jest Piotrek? "- "Bialego pana nie ma w domu"
2) na juwenalia goście przebrali się za KKK używając prześcieradeł i odwiedzili kolorowych znajomych z akademika,