Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +465
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +212
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
#oswiadczenie
Jak wy morzecie z tego korzystać? Zainstalowałem i co?!
- nie ma "Mój komputer"
- nie ma panelu sterowania i dodaj usuń programy
- MS Office nie można zainstalować
- jakiś dziwny układ katalogów
- painta nie ma
- silverlight nie działa
ale żenada... #tylkowindows
#windows #linux #it #informatyka #systemyoperacyjne
@LordOfTheBananas: i Windows Media Player jeszcze!
@archlinuxuser: ale som czarne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I g---o, bo jakaś s---------a gnomowa stuleja wymyśliła, że kombinacja Alt+Tab jest zbyt mainstreamowa, i że okna powinno się przełączać
jakos od 10 lat z sukcesem uzywam alt +tab
.a super+tab uzywam tylko jak jakis piekny #rozowypasek za ramienia mi paczy - taki wow efekt :)
I g---o, bo jakaś s---------a gnomowa stuleja wymyśliła, że kombinacja Alt+Tab jest zbyt mainstreamowa, i że okna powinno się przełączać
@power_user: Kolego sympatyczny, z Linuchem to ja znam się od pisklaka. Wersję "testowanie innych dystrybucji z innymi środowiskami" przerabiałem w późnych latach dziewięćdziesiątych. Swego czasu nawet sam budowałem swoje systemy, włącznie z kompilacją nie-stockowych jąder z wymyślnymi dodatkami (np. LIDS, na obecną chwilę chyba już martwy). Teraz absolutnie mnie to nie jara. Tak samo jak nie jara mnie kupowanie samochodu w częściach "zrób-to-sam".
@zakowskijan72: to...
@power_user: uuuhhh?
@zakowskijan72: oczywiście. rotfl.
@okkszakaraka: http://www.microsoft.com/silverlight/
@power_user: ubuntu ma wady, ale nie te, które wymieniłeś ᕦ(òóˇ)ᕤ
@tockar: Mi system ma służyć do sprawnej pracy. Gdy chcę się przełączyć pomiędzy terminalami, to ma to mi zająć 0.1 sekundy, a nie sto lat wypełnionych animacją.