Wpis z mikrobloga

Zamówiłem Xiaomi 1s. Wszystko fajnie, paczka w warszawie, a tu nagle wyskakuje WER Zabrze. Kilka dni czekania i przychodzi list z prośbą o wysłanie dowodu zakupu itp. No to myślę spoko, złapali mnie na Vat. Wszystko im wysłałem jak trzeba, za telefon zapłaciłem ~160$. Patrzę 2 dni później i pisze, że paczkę puścili dalej. Idąc na pocztę miałem już przygotowaną kasę na ten Vat. Jakie było moje zdziwienie, gdy pani na poczcie wydała mi normalnie paczkę bez żadnnej opłaty #tylewygrac #aliexpress

Telefon zamówiony u Goldwaya. Paczka wysłana przez NL Post
Shaft - Zamówiłem Xiaomi 1s. Wszystko fajnie, paczka w warszawie, a tu nagle wyskakuj...

źródło: comment_XDYHBMtM0omI8EG9z6q3vdsZrFPOLgUf.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mamut_ok: Nie mam jak, bo telefon zamawiałem dla szwagra :P jedyne co mogę powiedzieć że telefon fajnie wygląda no i płynnie chodzi. Jeżeli chodzi o rozmiar to jest taki sam jak mój lenovo a820. Wykonanie na + Obudowa nie skrzypi :) Wszystko spasowane tak jak ma być.
  • Odpowiedz
@mamut_ok: Jak chcesz to też mam ten telefon od paru dni. Jak masz jakieś pytania to pisz. Niestety będę mógł na nie odpowiedzieć dopiero wieczorem. Jak coś to priv mam odblokowany.
  • Odpowiedz
@onthemoon: @LuisBenuel: @olek_torun: @mamut_ok: Co ciekawe na paczce nie było adresu zwrotnego, no i ani jednego chińskiego znaczku. Jedynie na Custom declaration jest CN22. Mam wrażenie, że osoba która zajmowała się moją paczką w UC nie zauważyła, że jest to przesyłka z Chin.
  • Odpowiedz
@Shaft: Nie no po prostu jak czasem widze choćby nawet sokistów którzy wchodzą do pociągu i przechodzą przez przedziały to takie maja mordy ze nie potrzebują psów nawet zeby coś wywęszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jest też ciekawy link gdzies na yt krązy o urzędach celnych... cuda ludzie przemycaja, przewozą. Ja to sie w ogole zastanawiam jak to sie takiemu pingpongowi opyla sprzedawać jakies pierdółki za
  • Odpowiedz