Wpis z mikrobloga

Mam nadzieję, że @SamiecAlfa nie wymięknie i doprowadzi sprawę do końca. To, co tu się dzisiaj o------o, to jest skandal. K---a prześladowanie kolesia, bo nie wpasowuje się w kanony piękna mikroblogowych ideałów. To nie jest pierwsza taka krzywa akcja wykopu. Nawet nie druga. Trzeba z tym skończyć i wygląda na to, że Samiec Alfa jest tym, który podejmie właściwe kroki. Ja go całym sercem popieram #stopprzemocywinternecie #stopnienawisci
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przemyslany_nick: @SamiecAlfa: Moglibyście mi powiedzieć, co tam padło takiego, że podpadałoby już pod zniesławianie, czy inne gnębienie? Nie mówię, że coś takiego nie miało miejsca, bo czytałem tylko co bardziej plusowane komentarze i nie mam fotograficznej pamięci, ale kojarzę tylko krytykę, która się mieściła w szerokich granicach dopuszczalności. Tym bardziej, że "Alfa" dawał niezły pokaz żenady.
  • Odpowiedz
@Patres: a on pisał, że ma 85 kg żywej masy mięśniowej? xD Opisał się tak, jak siebie widzi, a Wy zrobiliście sobie jaja z jego wyglądu i konfrontowaliście jego wygląd z jego komentarzami, bo uznaliście, że to będzie zabawne. Powiedz mi, jaki jest sens doklejania do jego zdjęcia komentarzy w stylu "K-WA", czy "Piszcie imiona, którymi krzywdzi się dzieci". Jaki k---a sens, jak to nawet związku z jego wyglądem nie
  • Odpowiedz
@GuyFawkes: nabijali się z niego i robili memy. Pamiętasz jak to się skończyło dla "typowego Janusza"? Tego Policjanta z jakiejś wsi? Wszyscy się z niego nabijali i odszedł z pracy. Internety, kwejki i inne wykopy zniczyły mu życie.
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Tak, pamiętam. Tylko że typowy Janusz niczym nie zawinił poza swoim wyglądem, który wpasował się w stereotyp Janusza. Do tego jego zdjęcie trafiło do neta bodajże przez stronę pracodawcy. A @SamiecAlfa najpierw wrzucał swoje przemyślenia odnośnie kobiet (też zresztą obraźliwe z jego strony) i tego, komu by to nie n---------ł, a potem sam wrzucił swoje zdjęcia na mirko. Pewnie, że mirki zawsze przesadzają i d----------ą się do byle
  • Odpowiedz
okej, wyobraź sobie, że patrzysz na ten obrazek z jego komentarzami, ale nie ma na nim zdjęcia. Już nie takie śmieszne? OH OH.

@przemyslany_nick: No właśnie nie. Jak widzę jego komentarze bez zdjęcia to ciągle mam z niego bekę.
  • Odpowiedz
A @SamiecAlfa najpierw wrzucał swoje przemyślenia odnośnie kobiet (też zresztą obraźliwe z jego strony)

@GuyFawkes: a jak Korwin wrzuca przemyślenia tej samej natury, również obraźliwe, to mu k---a cały wykop przyklaskuje. To jest niesamowite, jak elastyczne kręgosłupy moralne potrafią mieć wykopowicze.
  • Odpowiedz
@Patres: no cóż. W każdym razie doszliśmy do kompromisu, w którym sam przyznałeś, że zbijacie się zarówno z jego wyglądu jak i komentarzy. Mam nadzieję, że jesteście dumni z siebie, ale ja osobiście myślałem, że ta społeczność jest jednak trochę bardziej... przyjazna. Zawiodłem się totalnie. Heh, to już na głównej więcej szacunku casuale do siebie mają.
  • Odpowiedz
to mu k---a cały wykop przyklaskuje.

@przemyslany_nick: Ostatnio raczej jest więcej "hejtu" na Korwina, więc argument nietrafiony, ale tojuż bardziej moja subiektywna opinia)

sam przyznałeś, że zbijacie się zarówno z jego wyglądu jak i
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Normalnie bym Ci odpowiedział, że na wykopie jest tylu różnych użytkowników, że nie ma co generalizować, bo być może grupa przyklaskująca korwinowi i objeżdżająca alfę to zupełnie inni ludzie.

NO ALE

Akurat tutaj pewnie masz po części rację. Jest chyba taki mechanizm, że jak ci w życiu nie idzie, to się wyżywasz krytyką. Obojętnie czy krytyką kobiet, czy przegrywów, Żydów, gejów, murzynów, muslimów, samcaalfy, czy kogolwiek innego. Tu nie
  • Odpowiedz
Ostatnio raczej jest więcej "hejtu" na Korwina, więc argument nietrafiony, ale tojuż bardziej moja subiektywna opinia)

@Patres: niby gdzie :o może znajdę kółko wzajemnej adoracji dla siebie.

Nigdzie tak nie przyznałem. Powtarzam jeszcze raz - nie obchodzi mnie jego zdjęcie. Jak dla mnie jest zwykłym niewyróżniającym się człowiekiem na którego na ulicy pewnie nie zwróciłbym nawet uwagi. Śmieszą mnie natomiast jego komentarze jakim to on jest "Samcom alfa".

@Patres
  • Odpowiedz
Normalnie bym Ci odpowiedział, że na wykopie jest tylu różnych użytkowników, że nie ma co generalizować, bo być może grupa przyklaskująca korwinowi i objeżdżająca alfę to zupełnie inni ludzie.

@GuyFawkes: mógłbym powiedzieć, że te grupy się zmieszały. Nie będę podawał nicków, ale wali hipokryzją.

Akurat tutaj pewnie masz po części rację. Jest chyba taki mechanizm, że jak ci w życiu nie idzie, to się wyżywasz krytyką. Obojętnie czy krytyka kobiet,
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Według mnie zdjęcie zostało dodało dla kontekstu, żeby ktoś kto nie widział tego użytkownika mógł naprawdę zobaczyć że (przynajmniej z wyglądu) nie jest takim Samcem Alfą jak mu się wydaje. A tymczasem idę już spać i dziękuję za dyskusje na przyzwoitym poziomie (nie ironia) z walką na argumenty. Ja Ciebie nie przekonam a Ty mnie pewnie też więc myślę, że możemy się już rozejść.
  • Odpowiedz
Według mnie zdjęcie zostało dodało dla kontekstu, żeby ktoś kto nie widział tego użytkownika mógł naprawdę zobaczyć że (przynajmniej z wyglądu) nie jest takim Samcem Alfą jak mu się wydaje.

@Patres: i czy to aby nie miało służyć "zwiększeniu beki" powiedz szczerze, albo posłuż się logiką.

Ja Cię nie chcę do niczego przekonywać. To nie podlega dyskusji, że wizerunek Samca został użyty do robienia sobie żartów nawet jeśli Ciebie to
  • Odpowiedz
Sugerujesz, że wszelaka krytyka - szczególnie wymierzona w środowiska "toksyczne" jest oznaką słabości człowieka?

@przemyslany_nick: Oczywiście, że nie. Natomiast frustracja powoduje narastanie takiej krytyki do bezzasadnych rozmiarów. Są murzyńskie getta, które wg naszych standardów są siedliskiem patologii, muzułmanizm wydaje się być bardziej podatny na ekstremizm, niż inne kultury, a Żydzi byli mocno nadreprezentowani w sowieckim aparacie bezpieczeństwa, ale to, jak się te grupy objeżdża na wykopie, na pewno nie jest
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Bo mem zestawia same fakty - zdjęcie wrzucone przez zainteresowanego i jego autorskie opinie. Jeżeli możesz kogoś obrazić przez samo suche przytoczenie opinii na tle zdjecia, które ten ktoś wrzucił dla atencji, to imo świadczy to źle o samym "obrażanym".
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Tak, ale ludzie nie przekroczyli granic krytyki i nie "zniesławili" alfy, tylko wykazali jego pozerstwo. Piszesz, że chłopak może się załamać. Może też otrzeźwieć i zacząć realnie patrzeć na własną osobą zamiast tworzyć sobie jakieś iluzje.
  • Odpowiedz