Wpis z mikrobloga

@magik111: Pewnie, ze używam i niekoniecznie w PL. W aucie "Show directions to...", "Set alarm to...", w jakimś miescie "Show me 5 star restaurants", poza tym używam Quiet Hours, które są świetne.

Ostatnio podoba mi sie "Convert X to Y" jeśli chodzi o waluty. Fajny feature, od razu pokazuje wykres z kursem na przestrzeni ostatnich dni.

Cortana pokazuje mi ruch do roboty, ustawiam przypomnienia, zajebiste jest przypomnienie które się ustawia gdy
Nie oszczędzajcie hajsu na telefonach

@Bobas: sorry, ale nie będę wydawał dużo pieniędzy na pieprzony telefon. Cortana i tak jest dla mnie tylko ciekawostką. Próbowałem tego używać, ale jednak wole wyklikać na ekranie smsa, notatkę czy ulicę do której nawigacja ma mnie poprowadzić. Zamiast skupiać się na Cortanie i Selfie App niech zaczną robić coś innego.

@Felonious_Gru: jak szukałem telefonu próbowano wcisnąć mi kit, że 512 mb pamięci ram wystarczy
to zaczyna być irytujące. czekam aż 930 czegoś nie dostanie (poza glance screen) ze względu na brak modułu pamięci w ekranie.

@michalkosecki: Może nie 930, ale łap:

Lumia 730/Lumia 735

Glance – No

Double tap to wake – Yes

ClearBlack display – Yes

Dedicated camera button – No

Qi wireless – Yes

Hide on-screen keys – Yes

Cortana passive-voice activation – No (needs Snapdragon 80x)

Dolby Digital sound – No

Dolby
jak szukałem telefonu próbowano wcisnąć mi kit, że 512 mb pamięci ram wystarczy i ms z nokią są tak super, że więcej nie potrzeba

@ZmutowanaFrytkownica: No bo do tej pory to była prawda - jak kupiłeś coś z windowsphone na pokładzie to miałeś praktycznie pewność, że sam system będzie chodził płynnie, a większosć aplikacji odpali. Aż do teraz, gdy M$ zaczyna różnicować telefony na mocne i słabe dostępnymi w systemie funkcjami.
@michalkosecki: Tak dla porównania do tego co wyżej:

Lumia 830

Glance – Yes

Double tap to wake – Yes

ClearBlack display – Yes

Dedicated camera button – Yes

Qi wireless – Yes

Cortana passive-voice activation – No (needs Snapdragon 80x)

Dolby Digital sound – Yes

Dolby Audio levelling – Yes

Dolby Dialog enhancer - Yes

Virtual Surround sound - Yes

Flip to silence – Yes

Graphic equalizer – Yes

Motion Data
Aż do teraz, gdy M$ zaczyna różnicować telefony na mocne i słabe dostępnymi w systemie funkcjami.

@Felonious_Gru: No to chyba logiczne, że jak system się rozwija to niektóre feature'y potrzebują więcej zasobów, tak? Co innego jak okrajają z rzeczy telefony na których by coś odpaliło.
@ZmutowanaFrytkownica: Bo tak jest - Windows Phone chodzi płynnie na 512 ramu, koniec kropka. To że jakaś tam jedna apka wymaga 1GB no to trudno, przecież to normalny kierunek rozwoju. Ale nie potrzebujesz 2GB ramu żeby napisać sms, w przeciwieństwie do androida xD