Wpis z mikrobloga

Słuchajcie mirki. Ogólnie krąży fama, że sędziowie to są buraki co wyżej srają niż dupy mają, nawet w stosunku do swoich współpracowników.

Jednak dzisiaj przekonałem się, że jest całkiem inaczej. Jak wczoraj napisałem - przenoszą mnie z wydziału rodzinnego do wydziału karnego. Mój sędzia jak się o tym dowiedział od razu poszedł rozmawiać z kierownictwem a dlaczego, a czemu, a po co, a dla kogo. Oczywiście zdziałać się nic nie udało. Inni sędziowie kiedy mnie spotykali mówili, że bardzo szkoda, że nie fajnie, że bardzo dobrze się pracowało. Dzisiaj przechodząc z sali rozpraw do kanciapy spotkałem przychodzącą do pracy sędzię - koleżankę z gabinetu mojego sędziego. Kobita mega szczera, mega miła, choć ma swoją manierę - choć jak na sali rozpraw zasadzi do stron "no helooooł może byście się dogadali" to nie jednego do płaczu ze śmiechu doprowadziła. I mówi ona do mnie

No hej Simon, jak się czujesz? Bo ja słyszałam, że Cię przenoszą :< A tak fajnie się pracuje z Tobą! Bo wiesz! Ja już wczoraj jak się tylko dowiedziałam to byłam u szefowej awanturę robić dlaczego nam Cię zabierają! Ale z nią to się nie da dogadać!

Ale Pani Sędzio! Na prawdę nie trzeba było! No takie życie, podobno chcą dla mnie lepiej ale no mi się to średnio podoba :/

Ale Misiek ty siedź cicho idę dalej awanturę robić bo jak to może tak być że nam ludzi zabierają, jeszcze dobrych w dodatku! Ja nie popuszczę!

Trzasnęła drzwiami i poleciała do szefostwa.

No #!$%@? mirki jak się #!$%@? uważam, za twardego faceta tak to mnie #!$%@?ło na łopatki, że niewiele brakowało a wyglądałbym tak jak na załączonym obrazku. Żadna opinia na papierze, żadna pochwała czy nagroda nie podniosła tak bardzo mojej własnej samooceny jeśli chodzi o pracę jak te słowa.

Dzisiaj ostatnia wokanda ławnicza, ze swoim stałym składem ławniczym. Też nie chciały mnie puścić.

Jutro szkolenie z nagrywania rozpraw, w poniedziałek ostatnia wokanda i ostatni dzień w rodzinnym.

#!$%@? mi trochę :/

#sadowehistorie #coolstory #sadstory #feels
Pobierz S.....t - Słuchajcie mirki. Ogólnie krąży fama, że sędziowie to są buraki co wyżej sr...
źródło: comment_MjEOLtmred14KDTU29DCCy6PtXBK0aJM.jpg
  • 15