Wpis z mikrobloga

Przeglądając Mirko pod tagiem #pokazmorde trafiłem na posta @WujekRada, w którym oświadczył, że zamierza zejść z wagi ponad 100kg na 85kg zmieniając swój styl życia na zdrowy #. Jako, że jestem w podobnej sytuacji 105kg/182cm też chce to zmienić, dlatego też robię taga #zabijgrubasa i pierwszym moim celem jest zejście do 90kg, a potem zobaczymy.

Mam nadzieje, że Mirko jakoś bardziej mnie będzie motywował do działania. Chce to zrobić przede wszytskim dla siebie i dla #rozowypasek

Ograniczam napoje, słodycze i śmieciowe żarcie. Jakieś codzienne treningi (czy to rower, czy bieganie, czy basen, czy jakikolwiek inny ruch). Głownie chodzi o zejście z masy, niekoniecznie chce rzeźbić. ;)

Trzymajcie kciuki, żebym nie odpuścił.

#oswiadczenie #chudnijzwykopem #trening #odchudzanie

@WujekRada życzę powodzenia. :)
  • 12
@cz4rnyy: Za duży skok. Jeżeli nie potrafisz chodzić, dlaczego chcesz od razu biegać? Ustaw sobie najpierw cel zrzucić 2 kg. Jak ten cel osiągniesz - ustal kolejne 3 kg. Małymi krokami na szczyt!

Najlepiej sobie zapisz na kartce i powieś na lodówce!

Pamiętaj, że będziesz miał setki zwątpień i często będziesz miał już dość tego...potraktuj to jako test.

Trzymam kciuki.
Kurczę, nie wiem jak przytyć, ma 4–5 posiłków dziennie, jem mięso, sporo sera, banany, przetwory mleczne, od czasu do czasu #slodycze a nadal utrzymuje wagę 60kilo przy wzroście ~176cm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Może jakieś porady?
@Czop Masz racje, jutro zważę się i zobaczę ile dokładnie mam i małymi krokami trzeba do tego podejść. Swoją drogą, najlepsze ćwiczenia na brzuch? Bo w sumie to tego dziada najbardziej chce sie pozbyć.
@cz4rnyy: Ćwiczeniami na brzuch tylko je wzmocnisz. Co prawda są One bardzo ważne i warto trenować te mięśnie ale żeby pozbyć się tkanki tłuszczowej musisz robić treningi cardio. Tłuszcz schodzi z całego ciała równomiernie. Nie da rady odchudzić tylko brzucha... albo tylko lewego uda (chyba, że masz noge w gipsie, ale wtedy gubisz mięśnie a nie tk. tłuszczową). Polecam Ci rezygnować z windy, ruchomych schodów a podchodzić o własnych siłach. Dobrze