Wpis z mikrobloga

Ktoś poleci telefon za kilka stówek? Nie mam dużych wymagań. Nie bawię się w zmienianie softu. Grunt, żeby nie mulił po miesiącu. Prócz podstawowych funkcjonalności niewiele używam - apka do Explosma, Endomondo i kilka innych drobnych. Co do systemu - do tej pory tylko Android, ale jestem otwarty na propozycje.

Póki co wszystko wskazuje mi na Motorolę G, ale może ktoś coś poleci innego?

Z góry dzięki miraski!

#telefony #pytanie #windowsphone #ios #android
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AvantaR: Kupiłem lumię 635, wyjąłem z pudełka, włączyłem, podałem adres i hasło do skrzynki na gmailu, pięknie synchronizuje pocztę, kontakty i kalendarz, więc żadnego utrudnienia nie ma;)
  • Odpowiedz
@AvantaR: moje potrzeby są zaspokojone. :) do niedawna nie było np. Wunderlist, z którego dość mocno korzystam. Ktoś jakiś czas temu sugerował, że brakuje aplikacji pushbullet, ale też już jest coś testowane.

Kwestia potrzeb. Ostatnio czytałem, że WP to g---o, bo ktoś nie znalazł aplikacji do sterowania piecem CO w domu.
  • Odpowiedz
@AvantaR: No jeżeli podstawą jest dla Ciebie szybkie działanie i dosyć niska cena, to jedynym wyborem jest telefon z czystym androidem bez zbędnych i gównianych nakładek, które tylko zamulają system.

Moto G! Sam posiadam i telefon fruwa.
  • Odpowiedz
@AvantaR: No z telefonu z WP akurat nie korzystałem więc raczej nie będę się na ich temat wypowiadał. Bardziej byłbym pomocny przy ocenie telefonu z Androidem. :)
  • Odpowiedz
@AvantaR: ja ostatnio sprzedalem sgs4 taka uzywke, ze w zyciu bys nie powiedzial, ze to uzykwa. Od nowosci folia i wsadzona w kondona, jak nowka ;) jak masz kupowac jakeis mini za 700zl, to lepiej albo dolozyc i kupic cos lepszego - pokroju wlasnie sgs4, albo poczekac i dolozyc pozniej ;)
  • Odpowiedz
@000loki: Ale ja naprawdę nie potrzebuję takiego telefonu. Jeśli miałbym wydać 1300-1500 pln to kupiłbym jakiegoś iPhone'a pewnie. Chcę żeby telefon był szybki, stabilny i nie rozleciał się po dwóch latach. Mój HTC Desire Z do wczoraj działał świetnie, niestety widać jego czas się skończył. Myślę poważnie o Lumii 630.
  • Odpowiedz
@AvantaR: ajfona sie nie oplaca, slabsze ma wszystko niz kazdy flagowiec od sgs4 w gore. Nie rozumiem w ogole hype'a na ten telefon. A wiem jak to dziala i z czym sie je, bo moja dziewczyna to to ma.

Jesli nie chcesz jakiegos top, to LG L9 II lub Moto G
  • Odpowiedz
@000loki: Nie jestem fanem Apple'a, wręcz przeciwnie. Z drugiej jednak strony przynajmniej nie trzeba telefonu co 2 lata zmieniać.

@000loki - a czemu nie Windows Phone? Co z nim jest nie tak?
  • Odpowiedz
@AvantaR: znaczy sie, ja sie o Windows Phone nie wypowiadam, bo sie na nim nie znam. Nigdy nie mialem i jakos specjalnie sie nie interesowalem, bo zwyczajnie android mi sie podoba bardziej, niz kafelki windowsowe. Wiec nie bede tu hejtowal i mowil, ze gowno, bo zwyczajnie nie mam pojecia co z nim jest ;)
  • Odpowiedz