Aktywne Wpisy

AlienFromWenus +40
Po ślubie nazwisko powinna zmienić ta osoba, która chce, obie, bądź żadna, a nie, że w 99,9% przypadków MUSI to być kobieta, bo tak pambuk kazał i chłopy w spódnicy xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
at0th +20
Pociąg pendolino relacji Gdynia -> Warszawa. Siedzę spokojnie w pierwszej klasie. Przede mną dosiadają się Ukraińcy, facet, kobieta i zapewne ich kilkuletnia córka.
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w

https://www.facebook.com/events/509833402485262/?fref=ts
„Naćpana hołota” od Palikota zajmuje się głównie walką z Kościołem, a „kuce” od Korwina w oczekiwaniu na KRULA zrzucają niepełnosprawnych ze skały. Tak stereotypowo postrzegane są dwie najbardziej wyraziste partie polskiej sceny politycznej.
Organizujemy pierwszą debatę naszych młodzieżówek, żeby zedrzeć te maski, przyprawione nam gęby i pokazać, że chcemy i potrafimy dyskutować ze sobą na naprawdę WAŻNE tematy.
Na ogół rozróżnia się nas na podstawie kwestii światopoglądowych. Jednak - chociaż niewątpliwie są one bardzo istotne - największy wpływ na nasze życie mają przecież decyzje gospodarcze. Już Clinton mówił kiedyś „gospodarka, głupcze!”
My mówimy dzisiaj „EMERYTURY, głupcze!”
Dlaczego młodzi ludzie chcą rozmawiać o emeryturach? Wydawałoby się, że mamy jeszcze mnóstwo czasu, że te problemy nas nie dotyczą, nudzą i nie obchodzą.
Wręcz przeciwnie! Decyzje podjęte przez rząd Donalda Tuska – przekazanie ponad 150 mld zł zgromadzonych w OFE do ZUS (oceniane przez ekspertów jako skok na kasę celem łatania dziury budżetowej) oraz konieczność wyboru między ZUS a OFE, jakiego wszyscy podatnicy musieli dokonać do 31 lipca tego roku, najbardziej uderzą właśnie w młodych ludzi. To my zwątpiliśmy, że kiedyś w ogóle dostaniemy jakąkolwiek emeryturę, wielu z nas zdecydowało się emigrować. Pojawia się pytanie: kto w takim razie będzie pracował na emerytury? Zwłaszcza w obliczu niżu demograficznego i starzenia się społeczeństwa perspektywa jest nieciekawa i jedyne, czego możemy być pewni to to, że niczego nie możemy być pewni.
Dlatego właśnie postanowiliśmy przedstawić swoje poglądy na tą sprawę! Każda z partii chce rozwiązać problem emerytur w inny sposób. Zobaczymy, czyja recepta bardziej was przekona!
Debata będzie podzielona na 2 części:
1) prowadzący zadaje pytania uczestnikom
2) uczestnicy nawzajem zadają sobie pytania + istnieje możliwość zadawania pytań przez publiczność i internautów (uruchomimy specjalny czat, za pośrednictwem którego będzie można włączyć się do dyskusji)
Każdą z młodzieżówek reprezentować będzie 5 – osobowy zespół plus poseł. Ruch Młodych wesprze Andrzej Rozenek, zaś młodzieżówkę Kongresu Nowej Prawicy - Przemysław Wipler.
Składy obu drużyn ujawnimy w poniedziałek.
Debatę poprowadzi Tomasz Leś z NZS UW, gospodarzem wydarzenia jest przewodniczący Zespołu Parlamentarnego Polska 2.0, poseł Wincenty Elsner.
Jest to pierwsza tego typu debata organizowana w Sejmie, mamy jednak nadzieję, że uda nam się przeprowadzać debaty młodzieżówek cyklicznie raz w miesiącu. Kto i o czym podyskutuje za miesiąc, dowiecie się już wkrótce :)
GDZIE? W Sejmie RP – budynek C/D, sala nr 102.
KIEDY? We wtorek 26 sierpnia w godzinach 14:00 – 16:00
JAK MOŻNA SIĘ ZAPISAĆ? Prosimy o wysyłanie zgłoszeń zawierających imię i nazwisko na adres twojsejm@gmail.com do wtorku 26 sierpnia do godziny 11:00. Wszystkie osoby, które wyślą zgłoszenie, zostaną wpisane na listę.
UWAGA! Nie będzie konieczności zgłaszania się do Sejmowego Biura Przepustek – wystarczy przyjść do Sejmu przed godziną 14:00 i kierować się w stronę wejścia D5. Tam będzie czekała lista - po okazaniu dokumentu tożsamości zostaną Państwo wpuszczeni i pokierowani w stronę odpowiedniej sali.
ZDALNE UCZESTNICTWO W DEBACIE: Możliwe będzie zadawanie pytań przez internet – we wtorek tuż przed godziną 14:00 uruchomimy specjalny czat, za pośrednictwem którego wszyscy chętni będą mogli zdalnie uczestniczyć w debacie – link do czatu umieścimy na fanpage’u Zespołu Parlamentarnego Polska 2.0:
https://www.facebook.com/Polska.PL2.0?fref=ts
Transmisja on – line na żywo będzie zaś dostępna na stronie iTVSejm:
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/transmisje.xsp
#polityka #knp #twojruch #neuropa #4konserwy #warszawa
@krolikbartek: nie
Mam nadzieję, że ktoś nagra i wrzuci na yt. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja bym z chęcią poszedł, ale do Warszawy mam ponad 400 km. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
aa, to elegancko :D